Mèrida

Vara troba "inexplicable" que el PSOE cedeixi senadors a qui "treballa per anar-se'n d'Espanya"

RedaccióActualitzat

La decisió de Pedro Sánchez de cedir senadors a ERC i Democràcia i Llibertat perquè totes dues formacions puguin tenir grup propi a la cambra alta no ha agradat a alguns barons del PSOE. El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ho ha considerat "inexplicable" perquè es tracta de formacions que "estan treballant per anar-se'n d'Espanya".

En qualsevol cas, ha afegit que ell assumeix i respecta el plantejament perquè "és la decisió que es pren per part de la direcció del partit (el PSOE)", malgrat que ha insistit que "no" l'entén.

"Jo tinc molt clar que en política, tot i que les coses siguin difícils d'explicar, si s'expliquen es poden entendre. I després hi ha coses que són inexplicables, i jo això no ho entenc. No ho entenc, la direcció del partit ha pres aquesta decisió que jo assumeixo perquè ho he d'assumir, però no ho entenc."

La postura oficial l'ha donat el portaveu socialista al Senat, Óscar López, que diu que és una pràctica habitual de cortesia, però que en absolut suposa que el PSOE tingui res a pactar amb els indepèndentistes de cara a la formació del nou govern espanyol.

Els diputats de Podem i les formacions de confluència han aprofitat per demanar la mateixa voluntat política per fer possible que tinguin quatre grups diferenciats al Congrés, i ho han demanat en la primera reunió de la mesa. Diuen que fins i tot La Zarzuela els cita per separat la setmana que ve.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut