Futbol

Valverde i Van Basten sonen com a possibles substituts de Rijkaard a la banqueta del Barça

La bona feina al capdavant de l'Espanyol ha situat Ernesto Valverde i també Marco van Basten com a possibles substituts de Rijkaard. Tot i que Laporta i Txiki ja han reiterat la seva confiança en l'holandès, la crisi en l'equip culer ha provocat que sortissin a la llum noms d'entrenadors que, com en el cas del "txingurri", serien ben vistos per l'afició del Barça. Txiki, però, ha negat que s'hagi temptejat Valverde. Capello i Mourinho han estat descartats per la seva filosofia conservadora en el joc.

Actualitzat

Uns diuen que Rijkaard no es menjarà els turrons, els altres, que sí. Uns afegeixen que l'holandès s'acomiadarà al final de temporada, els altres que, depenent dels resultats, complirà el seu contracte fins al 2009. En aquests dies d'incertesa de jocs i resultats, el Barça mira amb preocupació el futur d'alguns dels seus jugadors i, també, del seu entrenador.

Tot i que Laporta ja ha reiterat la seva confiança en Rijkaard, són molts els noms que han aparegut a la premsa. Especialment des que el Barça va perdre a Getafe i des que el president va dir que el problema de l'equip era tècnic. Així, ja han començat a sortir noms com els de Van Basten -al capdavant de la selecció "orange", Hiddink, Wenger, Capello, Mourinho... Aquests dos últims, però, ja han estat descartats per la seva aposta futbolística, contrària a la del club català.

En canvi, un dels entrenadors sobre el qual més s'està parlant és Ernesto Valverde. El seu bon paper al capdavant de l'Espanyol ha situat l'exjugador del Barça en l'òrbita de futuribles. D'ell es diu que encaixa per la seva aposta futbolística -ja es veu com els blanc-i-blaus practiquen un futbol atractiu, per la seva vinculació amb el Dream Team -el va fitxar Cruyff tot i que no va tenir èxit com a blaugrana-, perquè té amistat amb Txiki i perquè coneix el club.

Sigui com sigui, aquests rumors no han agradat gaire l'Espanyol, que ja s'ha afanyat a respondre tanta insinuació. El conseller delegat del club blanc-i-blau, Sebastián Javier, ha confirmat que han rebut ofertes per Valverde i no ha negat -tampoc confirmat- que alguna d'aquestes hagi estat del Barça. Javier, en declaracions a Catalunya Ràdio, confia que el "txingurri" encara es quedi a la banqueta de l'Espanyol durant uns quants anys més.

Anar al contingut