Ciclisme

Valverde aguanta els atacs d'Evans a la Toussuire i conserva el jersei groc de la Dauphiné

Alejandro Valverde ha sabut mantenir el jersei groc de la Dauphiné Libéré a l'etapa reina, 233 quilòmetres entre Morzine i la Toussuire que tenien inclosa la llarguíssima ascensió a la Croix de Fer. L'australià Cadel Evans, que sortia amb 37 segons de desavantatge amb Valverde, s'ha esperat a l'últim port per retallar distàncies i ha estat a punt d'aconseguir-ho, però el corredor murcià ha resistit fins al final i ha salvat els mobles. També ho ha intentat, sense èxit, el nord-americà Levi Leipheimer. Chris Anker Sorensen s'ha endut l'etapa culminant una gran escapada.

Actualitzat

Dotze ciclistes han estat els protagonistes de la jornada. S'han escapat quan faltaven onze quilòmetres per coronar la Croix de Fer i entre ells hi havia Mikel Astarloza, Vladimir Efimkin i Chris Anker Sorensen. El danès ha demostrat ser l'home més fort del grup i ha deixat els seus rivals al peu de la Toussuire per creuar en solitari la línia de meta.

Darrere es disputava la general. El Lotto ha agafat la responsabilitat imposant un ritme frenètic des de les primeres rampes, fet que ha reduït el grup a uns pocs elegits. Es tractava de preparar el terreny per a l'atac de Cadel Evans, que ha arrencat la màquina a cinc quilòmetres del cim; només Leipheimer l'ha pogut seguir. Valverde, amb cara de patiment, ha decidit regular les seves forces, una decisió molt intel·ligent que li ha permès agafar els seus rivals pocs metres abans de l'arribada.

Aquest diumenge es disputa l'última etapa de la Dauphiné Libéré, que no és pas de transició, ja que s'han de superar els ports de Granier, Cucheron i Porte abans d'arribar a Grenoble. En qualsevol cas, són ascensions menys dures que les d'avui i sembla difícil que Evans pugui aprofitar-les per prendre el jersei de líder a Alejandro Valverde.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut