El raper Valtonyc diu que no es planteja tornar a Espanya en un futur

Valtònyc i el seu advocat preveuen noves querelles: "No crec que amb el PSOE canviï res"

Gonzalo Boye diu que es vol criminalitzar tots els comportaments de Valtònyc: "Quan es comença una cacera no s'acaba mai fins que la peça és sobre la taula"

RedaccióActualitzat

L'advocat del raper Valtònyc, Gonzalo Boye, està convençut que aquest dilluns el tribunal de la ciutat belga de Gant no resoldrà l'extradició del raper reclamada per la justícia espanyola. En el to que el caracteritza, l'advocat ha dit en una entrevista al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio: "Tinc molta confiança en el pronòstic del temps a Bèlgica. No crec que hi hagi tempesta."

Per l'advocat, és previsible que tant el fiscal com la defensa de Valtònyc presentin recurs i això fa preveure un procés judicial de llarg recorregut.

"Jo crec que a partir de demà hi haurà apel·lació tant sí com no. La plantejarem nosaltres i la plantejarà el fiscal. Per tant, aquesta és una batalla de llarg recorregut. Fins i tot, pot ser que la plantegem totes dues parts. Em poso en el següent escenari: si autoritzen només per amenaces, evidentment nosaltres recorrerem i pot ser que el fiscal consideri que ha de recórrer pels altres delictes."

Tant Valtònyc com Gonzalo Boye denuncien que hi ha una persecució contra el raper i han augurat que continuaran presentant denúncies contra ell. Boye ha fet el símil amb una cacera.

"Quan es comença una cacera no s'acaba mai fins que la peça és sobre la taula. És el mateix que amb el president Puigdemont i els consellers que són a l'exili. Quan no és una cosa, és la següent, i vinga posar querelles. Intenten criminalitzar tots els seus comportaments, i en el cas Valtònyc no hi ha cap diferència. És el mateix 'modus operandi'."

Per la seva part, Valtònyc no es replantejaria tornar a Espanya encara que hi hagués una rebaixa de pena com la de Pablo Hasél. Considera que el fet que ara hi hagi el PSOE i Pedro Sánchez al govern de l'Estat no farà modificar la seva causa, malgrat que l'ara president s'havia mostrat contrari a la condemna per enaltiment del terrorisme i injúries al rei, i havia defensat la llibertat d'expressió en el cas Valtònyc.

"Tinc molt clar que, a l'estat espanyol, l'Audiència Nacional va per sobre de tot. Una cosa ha de ser la justícia i una altra cosa és el govern. Estem molt mal acostumats, en això. No crec que el PSOE signifiqui el canvi de res."

Valtònyc ha dit que dins del seu futur proper no contempla tornar a Espanya.

"Ara mateix, psicològicament, no estic preparat per tornar a l'estat espanyol, veient tot el que està fent. No hi vull tornar, ni m'ho plantejaria."

Precisament, ahir, el raper va publicar a Twitter que els seus advocats preveuen que s'obriran nous procediments judicials i hi haurà noves denúncies contra ell per les seves cancons.

 


 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Pedro SánchezGovern empresonatValtònyc
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut