El raper mallorquí Valtonyc (ACN)
El raper mallorquí Valtonyc (ACN)
Palma

Valtonyc hauria marxat a Bèlgica per evitar entrar a la presó

Aquest dijous s'acaba el termini de 10 dies que l'Audiència Nacional va fixar per a l'empresonament del raper

RedaccióActualitzat

Valtonyc, el raper mallorquí condemnat a presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces, ha marxat d'Espanya. El diari "El Nacional" ha aquest dimecres que se n'ha anat l'estranger per evitar entrar a la presó. Justament, aquest dijous s'acaba el termini de 10 dies que l'Audiència Nacional va fixar per al seu ingrés.

En un tuit, el músic -que es diu Josep Miquel Arenas- ha advertit aquesta dimecres a la tarda que "desobeir és legítim i obligació davant aquest estat feixista" i que no ho posaria "tan fàcil". També deia que Espanya "faria el ridícul un cop més".


Versions contradictòries sobre la destinació del cantant

Fonts de  l'entorn del cantant han confirmat a TV3 que Valtonyc és a Bèlgica, però altres fonts asseguren que no saben on és. 


En cas de no entrar a la presó, l'autoritat judicial emetrà un ordre de cerca i captura del cantant, condemnat per les lletres de les cançons.

El mateix Valtonyc va piular la setmana passada que seguidors seus li havien comprat més de 20 bitllets d'avió per marxar de Mallorca. Va ser una tàctica per "prendre el pèl a la policia, segons el mateix raper, després que diverses companyies aèries van rebre ordre de controlar que Valtonyc no sortís de Mallorca.

Les mostres de suport a Valtonyc i per la llibertat d'expressió s'han repetit en els últims mesos, com la convocada aquest mateix dimecres a Barcelona per la plataforma No Callarem. Més de 200 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume en solidaritat amb el raper.

Notícia relacionada - Nova cançó de Valtonyc: "Tinc milers de míssils que apunten a sa majestat"

L'Audiència Nacional va condemnar Valtonyc a 3,5 anys de presó, una sentència que el cantant va dir que recorreria al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

El Suprem va ratificar la condemna perquè les cançons lloen organitzacions terroristes com ETA i el GRAPO i incloien frases contra la corona i amenaces al president del Cercle Balear, Jorge Campos. I l'ingrés del raper a la presó era imminent, després que el Constitucional va tombar l'últim recurs que havia presentant la defensa del cantant.

La setmana passada, diverses associacions el van denunciar per incitar a matar guàrdies civils durant un concert.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut