Valls rep els aplaudiments de part dels diputats de la cambra mentre altres parlamentaris mostren cartells que diuen: "Bon vent!" (Reuters)
Valls rep els aplaudiments de part dels diputats de la cambra mentre altres parlamentaris mostren cartells que diuen: "Bon vent!" (Reuters)
París

Valls s'acomiada de la política francesa entre aplaudiments i esbroncades

L'exprimer ministre francès fa un últim discurs a l'Assemblea Nacional per centrar-se en la cursa electoral per a l'alcaldia de Barcelona

RedaccióActualitzat

Manuel Valls ja s'ha acomiadat de la política francesa per dedicar-se exclusivament a la cursa electoral per a l'alcaldia de Barcelona. L'exprimer ministre francès ha plegat de diputat de l'Assemblea Nacional, on ha fet un últim discurs remarcant els valors de la República francesa:

"Són un missatge etern de França al món i a Europa. Ho vaig defensar aquí i aniré a defensar-ho a una altra ciutat"

 

Valls ha rebut un ampli reconeixement de la cambra, tot i que els seus excompanys socialistes s'han quedat asseguts i el grup de la França Insubmisa de Jean-Luc Melénchon s'ha queixat del tracte preferent que li han donat i han exhibit cartells desitjant-li "Bon vent!".

Tant el president de l'Assemblea com el primer ministre, Édouard Philippe, han destacat la gestió de Valls en els atemptats del 2015.

I Valls ha expressat l'agraïment al seu país:

"Vull donar les gràcies al meu país, França. Un país únic que dóna la possibilitat a algú nascut a l'estranger de ser diputat, alcalde, ministre i primer ministre (···) Com a barceloní, com a francès, com a republicà i com europeu expresso el meu agraïment a tots els francesos. No els oblidaré mai!, mai!. Gràcies!"

 

 

L'exprimer ministre ha rebut el reconeixement de molts diputats, però els seus opositors estaven contents que se'n vagi. "Nosaltres diem: 'Adéu, fora'", ha afirmat Melénchon, que ha afegit que Valls és "perjudicial en qualsevol circumstància". En el seu compte de Twitter, reproduïa el "Bon vent!" que es mostrava en els cartells de l'Assemblea Nacional:

 

A més del seu escó a l'Assemblea Nacional, Manuel Valls deixa el càrrec de regidor de la seva ciutat, Evry, als afores de París.

 

ARXIVAT A:
EleccionsEleccions municipals 26M
Anar al contingut