Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona: "Els joves no es volen formar"

Miquel Valls afegeix que això fa que moltes empreses no puguin cobrir llocs de treball per falta de personal qualificat

RedaccióActualitzat

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, diu que els joves no s'esforcen prou per formar-se.

"Els joves no es volen formar -perquè és el que està passant- i no volen fer l'esforç de fer funcionar un ordinador i tenir quatre programes... I diuen: 'el que vull és treballar'. Però escolti'm, per treballar s'ha de saber fer alguna cosa. No estem en l'època agrícola que el tema era treballar al camp, ni en l'època de la construcció, que es tractava de posar un totxo a sobre de l'altre."

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, Valls afegeix que això fa que moltes empreses no puguin cobrir llocs de treball per falta de personal qualificat.  

Aquestes paraules han aixecat polèmica. Via Twitter, el diputat d'Esquerra al Congrés Joan Tardà s'hi ha referit:

 

La nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, també s'ha referit a aquestes declaracions en una entrevista a "Els matins d'estiu" de TV3:

"No hi estic d'acord. El joves catalans reben una bona educació. El sistema educatiu ofereix moltes possibilitats, hem fet molta feina en Formació Professional i en farem més. És una de les grans línies de treball de la conselleria." 


Pel que fa als salaris, Miquel Valls assegura que no tots han de pujar igual. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona sosté que només s'han d'incrementar els que aporten productivitat, una opinió similar a la que mantenen les patronals.

A la mateixa entrevista, Valls ha pronosticat que l'economia creixerà per damunt del 3%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut