Valls critica la falta de flexibilitat dels governs espanyol i català per negociar

Valls critica Colau per la limitació de places hoteleres, que ha fet multiplicar, segons ell, els pisos turístics a la ciutat

RedaccióActualitzat

Catalunya és viable econòmicament, només dins la Unió Europea. Ha tornat a insistir-hi Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, en l'entrevista del diumenge del canal 324.

"Mai hem considerat Catalunya viable econòmicament fora de la Unió Europea. Dins de la Unió Europea, Catalunya té un futur econòmic de primera línia."

Valls ha criticat la falta de flexibilitat dels governs espanyol i català a l'hora de trobar una solució a l'actual situació política. Ha defensat -en aquest sentit- que el poble català ha de poder pronunciar-se, però sempre dins el marc de la legalitat.

"Hem estat sempre partidaris del diàleg. Entenem que el diàleg és molt difícil per a les dues parts, però és l'única solució que té possibilitats de treure resultats positius d'aquesta situació política tan complexa a què hem arribat."

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona ha trobat bé l'absència d'Ada Colau en l'acte dels alcaldes que donen suport al referèndum.

"L'alcaldessa fa molt bé d'abstenir-se en la situació que està. No té una majoria clara a l'Ajuntament de Barcelona. Té una ciutat que està molt dividida i l'abstenció em sembla correcta."

"Moviment antiturisme"

En l'entrevista del 324, Miquel Valls ha criticat l'alcaldessa de Barcelona per la limitació de places hoteleres, que ha fet multiplicar, segons ell, els pisos turístics a la ciutat.

"A la ciutat de Barcelona s'ha creat un moviment antiturisme."

Segons Valls, no es pot girar l'esquena al turisme, un sector que representa el 14% del PIB de Barcelona.

"Si no s'hagués fet el pla d'hotels, ara no tindríem tants apartaments turístics. Amb la dificultat que els hotels són controlables immediatament i, en canvi, els apartaments turístics són molt més difícils de controlar."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut