París

Valls avisa la UE que les despeses en seguretat obligaran França a incomplir el sostre de dèficit

El primer ministre francès insisteix que Europa "ha d'entendre" que els nous mitjans que el país posarà "a disposició de les forces de seguretat no aniran en detriment d'altres partides del pressupost"

Actualitzat

A banda de la demanda de col·laboració militar i estratègica, França ha reclamat també solidaritat econòmica. El primer ministre francès, Manuel Valls, ha assenyalat avui, dimarts, que el seu país incomplirà els compromisos europeus de reducció del dèficit públic perquè tindrà despeses suplementàries amb els reforços dels mitjans humans i materials de la lluita antiterrorista.

"Aquests mitjans que posem a disposició de les forces de seguretat no aniran en detriment d'altres partides del pressupost. Ho hem d'assumir. I Europa ho ha d'entendre. És hora que la Unió Europea, que la Comissió, entengui que és un combat que afecta França, però també Europa."

En una entrevista a l'emissora de ràdio France Inter, Valls ha dit que la resposta als atemptats de divendres farà que "forçosament" se superin els límits de dèficit.

El primer ministre francès també ha remarcat que la intervenció francesa a Mali per impedir que els jihadistes prenguessin el poder es va fer per França, però "també per Europa", per la qual cosa, ara, la Unió ha d'ajudar França. També ha insistit que "fan falta fronteres segures" a Europa contra el terrorisme i contra el tràfic d'armes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut