Valls arrenca el primer calçot de la IGP en una temporada en què es vol superar els 12 milions

Valls arrenca el primer calçot de la IGP en una temporada en què es vol superar els 12 milions

Valls arrenca el primer calçot de la IGP en una temporada en què es vol superar els 12 milions

ACN Valls.-Valls ha donat aquest dissabte, de forma oficial, el tret de sortida a la temporada de calçots amb l'arrencada del primer calçot amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls. Per aquesta campanya, els productors esperen superar la producció rècord de l'any anterior, de 12 milions de cebes. Coincidint amb l'inici de les calçotades, el municipi ha acollit la tercera edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot amb una demostració de cuina on han participat xefs de renom com Nandu Jubany o Carles Gaig. També s'han pogut fer els tastets de calçots dels Restaurants de Valls i s'ha proclamat la cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, com a Amiga de l'Autèntica Calçotada.

Parellada, que ja va participar a l'edició anterior de la jornada, ha estat la que, abans de l'acte de proclamació oficial a l'Ajuntament ha fet l'arrencada simbòlica del primer calçot de la IGP Calçot de Valls 2016. El showcooking ha pres el relleu, amb els xefs amb estrella Michelin Nandu Jubany, dels restaurants Can Jubany, Mas d'Osor, Serrat del Figaró i Foc Sentosa a Singapur, entre d'altres, i Carles Gaig, del restaurant la Fonda Gaig a Barcelona. A l'esdeveniment també han participat dos cuiners vallencs, Àngel Solé, del restaurant Ca l'Àngel i el Petit Cup, i Joan Castells, xef del restaurant Portal 22.Des de la plaça del Pati de Valls, Carles Gaig ha cuinat una crema de calçot i Nandu Jubany ha preparat tres especialitats: calçots de Valls escalivats amb mantega d'ametlla, moixernons i anxova, calçots arrebossats amb la seva terra i calçots amb romesco deconstruït.La tercera Jornada Gastronòmica del Calçot ha comptat amb l'organització de l'Ajuntament de Valls, en col·laboració amb l'Associació de Restauradors de la ciutat, l'IGP Calçot de Valls i la DO Tarragona, amb suport de Cafès Lider, Caprabo, l'empresa Bra i de "Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016", projecte liderat per l'Agència Catalana de Turisme.