Manuel Valls, a Berlín, on coincideix amb Obama (EFE)
Manuel Valls, a Berlín, on coincideix amb Obama (EFE)
Berlín

Valls alerta que Marine Le Pen pot guanyar les presidencials

En un acte a Berlín, el primer ministre francès ha dit que tots els sondejos indiquen que la líder ultradretana arribarà a la segona volta i ha advertit que l'avanç de l'extrema dreta podria portar a la dissolució d'Europa

RedaccióActualitzat

La candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, pot guanyar les eleccions presidencials de França que s'han de fer el maig vinent. Ho ha dit el primer ministre francès, Manuel Valls, durant un acte a Berlín, on coincideix amb el president Obama. Valls ha alertat que tots els sondejos indiquen que Le Pen arribarà a la segona volta i que això pot transformar la situació política. El primer ministre ha advertit del perill que representaria l'extrema dreta al poder.

Durant un fòrum econòmic a la capital alemanya, han preguntat a Valls si creia que la líder ultradretana podia guanyar les eleccions presidencials. "És possible", ha respost el cap de l'executiu, que ha afegit: "Totes les enquestes d'opinió diuen que Marine Le Pen serà present en la segona volta i que això vol dir que l'equilibri de la vida política francesa canviarà totalment".

Més enllà de la situació a França, Manuel Valls ha advertit que l'avanç de l'extrema dreta podria portar, fins i tot, a la dissolució d'Europa. "Europa pot morir", ha afirmat el primer ministre, que ha assenyalat: "Naturalment tenim a França una amenaça. I a Europa creix l'egoisme i falten projectes". Pel cap del govern francès, el triomf de Donald Trump als Estats Units demostra que el que molts veuen com impossible pot passar.

Anar al contingut