Madrid

Valeriano Gómez augura que el salari mínim interprofessional pujarà l'any que ve un 2%

El ministre de Treball i Afers Socials, Valeriano Gómez, calcula que el salari mínim interprofessional, que ara és de 641 euros al mes, pujarà, l'any que ve, al voltant del 2%. En unes jornades econòmiques a Santander, Valeriano Gómez també s'ha referit al paper de la CEOE en la negociació de la reforma dels convenis. Segons ha manifestat, Joan Rosell ho ha fet bé, com a president, però ha criticat l'actitud de la patronal madrilenya, que considera desafortunada, perquè no ha facilitat el diàleg.

Actualitzat
Valeriano Gómez preveu que el salari mínim interprofessional, que actualment se situa en 641,40 euros al mes, pugi entre l'1,5% i el 2,5% l'any 2012. Una pujada salarial que va en la línia de l'Acord Interconfederal per a la Negociació Col·lectiva 2010-2012, en què es preveu un augment d'entre l'1% i el 2% el 2011 i d'entre l'1,5% i el 2,5% el 2012, amb una clàusula de revisió salarial a final del cicle i una d'inaplicació per a les empreses que acreditin que no poden fer efectiu l'augment salarial pactat.

Gómez, que participava en el curs de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (Apie) a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, ha recordat que l'augment del salari mínim per aquest exercici és de l'1,3%.

Pel que fa a l'evolució de la inflació, el titular de Treball augura que l'IPC es reduirà en els pròxims mesos si continua la tendència registrada en els sectors de l'alimentació i dels carburants. En aquest sentit, Gómez ha explicat que si la reducció de l'IPC es confirma, la tarifa salarial mitjana s'anirà reduint progressivament.

D'altra banda, el ministre ha dit que Joan Rosell ha fet bé en la negociació de la reforma dels convenis, com a president de la CEOE, però ha criticat l'actitud de la patronal madrilenya, que considera desafortunada, perquè no ha facilitat el diàleg.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut