La fàbrica de Valeo de Martorelles
La fàbrica de Valeo de Martorelles
Martorelles

Valeo ja té comprador: una empresa local salvarà el lloc de feina de 80 treballadors a Martorelles

La companyia es dedica a la injecció de plàstics.

Ivan GutiérrezActualitzat

Valeo Martorelles continuarà funcionant. La fàbrica de Martorelles ja té comprador per continuar funcionant, encara que amb una activitat diferent. Tal com ha avançat TV3 a l'espai "Els diners", s'ha adjudicat la planta a una empresa d'injecció de plàstics que contractarà uns 80 treballadors dels més de 250 que hi havia.

La multinacional francesa de components d'automoció va anunciar fa dos anys que tancaria la fàbrica per centralitzar l'activitat al seu centre de Saragossa. Després d'un procés de reindustrialització en què s'han presentat diverses ofertes (fins i tot, la multinacional austríaca Síntex va apostar per reactivar-la), dues empreses catalanes n'han estat les finalistes. A la fase final, però, hi havia tres companyies, tal com va avançar en exclusiva TV3 fa aproximadament un mes

Els treballadors han triat una companyia local d'injecció de plàstics que assegura 80 llocs de treball i un projecte de futur, segons van confirmar fonts coneixedores de la negociació. Aquesta transició es portarà a terme aproximadament en un any. El nom de l'empresa, el comunicarà la mateixa comissió, que està composta per l'Ajuntament de Martorelles, el Departament de Treball de la Generalitat, el comitè de treballadors i l'agència d'intermediació MOA.

Aquesta compra posa punt final a un conflicte que va suposar una vaga indefinida que va durar tres mesos.
 

Anar al contingut