París

Valentino diu adéu a l'alta costura

Valentino deixa el món de la moda després d'una carrera brillant de més de 40 anys. Sofia Loren, Audrey Hepburn o Julia Roberts són algunes de les dones que han portat les seves creacions. El dissenyador va fer-se mundialment famós quan Jacqueline Kennedy li va demanar que li fes el vestit de núvia per casar-se amb el milionari Aristòtil Onassis. El seu nom, tota una llegenda del prêt-à-porter, sempre s'ha associat al glamur, al luxe i a l'elegància. El Museu Rodin de París va acollir aquest dimecres la desfilada de comiat d'aquest geni de l'agulla.

Actualitzat
Valentino, de 75 anys, va tornar a demostrar el seu savoir faire amb les teles. Les models van lluir vestits amb una àmplia paleta de colors com el blau, el daurat, el negre o el rosa i per totes les ocasions, en especial, els famosos vestits de nit. Destaca, però, tota una sèrie de peces en vermell, el color fetitxe del dissenyador. Una vegada més, Valentino va aconseguir l'ovació del públic, ple dels seus millors amics que volien acompanyar-lo en un moment tan solemne.

El dissenyador deixa el món de la moda definitivament com ja va anunciar l'octubre passat. Alguns diuen que està cansat i que, a partir d'ara, es dedicarà a la jardineria. Al capdavant de la firma el substitueix Alessandra Facchinetti, de 35 anys, que no ho tindrà fàcil per eclipsar de la manera que ho ha fet l'italià al llarg de 45 anys.
Anar al contingut