Happening contra les corrides
Happening contra les corrides
València

València es manifesta a favor i contra les corrides de toros

Els que s'han manifestat a favor ho han fet amb una marxa encapçalada per matadors importants; els contraris a la festa han fet un "happening" contra el maltractament animal

RedaccióActualitzat

Milers de persones, més de 30.000 segons els organitzadors i 10.000 segons la delegació del govern, s'han manifestat aquesta tarda pel centre de València per defensar les corrides de toros.

Matadors com Enrique Ponce, Ortega Cano, José Tomás o José María Manzanares han encapçalat la marxa, convocada per la Unió Taurina del País Valencià i que han secundat també empresaris del sector, ramaders i milers d'aficionats a la tauromàquia.

Els organitzadors reclamen respecte per als seguidors d'aquesta activitat, que consideren una expressió de la cultura espanyola. Recorden, a més, que la tauromàquia té l'empar de la Constitució espanyola. La marxa ha acabat davant la plaça de toros de la ciutat, on el torero valencià Enrique Ponce ha llegit un manifest.

Poques hores abans, activistes antitaurins es concentraven davant l'Ajuntament de València per reclamar unes falles sense cap activitat que impliqui maltractament animal. Una vintena de persones nues i ensangonades han protestat contra les corrides, davant d'un públic que s'ha mostrat contrari a la mort dels toros.

La comunitat valenciana és una de les places més actives de tot Espanya: l'any 2015 el País Valencià va acollir 8.400 festes relacionades amb els toros, més de la meitat del total arreu de l'estat.

Anar al contingut