València

València convoca un ple extraordinari i tres dies de dol per la mort de Rita Barberá

Ribó, Oltra i dirigents del PP valencià donen les condolences a la que va ser alcaldessa de València durant 24 anys

RedaccióActualitzat

Després de la seva sobtada mort, la figura de Rita Barberá ha estat llloada des de València. L'ajuntament ha convocat un ple extraordinari per la que va ser alcaldessa del muncipi durant més de 24 anys i ha suspès tots els actes públics previstos per aquest dimecres. En el ple, que ha presidit l'alcalde Joan Ribó, s'ha presentat una moció única per mostrar els respectes cap a l'exalcaldessa, donar el condol a la família i al Senat, i convocar tres dies de dol i la baixada de banderes a mig pal.

El mateix alcade ha donat el condol des de Twitter per qui, segons ha dit, és "part indiscutible de la història d'aquesta ciutat".

A les Corts Valencianes, tots els grups han guardat un minut de silenci en record de Rita Barberá.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, que havia mantingut forts enfrontaments amb Barberá, ha mostrat també les seves condolences a Twitter i ha dit que ara, amb una mort tan sobtada com aquesta, el que cal és solidaritzar-se amb la família.

També des de Compromís, el portaveu al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha defensat el minut de silenci que s'ha fet al Congrés dels Diputats, però des de "l'absoluta discrepància política". En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha demanat que no s'oblidessin els casos de corrupció pels quals estava sent investigada.

El delegat del govern espanyol a València, Juan Carlos Moragues, l'ha definit com "possiblement la política valenciana més important de la història".

"És possiblement la política valenciana més important de la història i el seu llegat aquí està perquè el gaudeixin tots els valencians. Ha estat la que ha transformat la ciutat de València amb el que és ara: aquesta ciutat oberta, moderna i acollidora"

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha traslladat també el condol a la família i amics. A través d'un missatge a les xarxes socials, el PPCV ha manifestat l'ha definit com a "alcaldessa d'Espanya" i "la millor alcaldessa de València".

En termes semblants, la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, ha manifestat la seva tristesa per la mort "d'un referent polític i la millor alcaldessa de València". Bonig ha assegurat també: "La ciutat està de dol".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut