València

València commemora els deu anys de l'accident del metro

Durant l'acte de record, s'ha retornat el nom de Jesús a l'estació, que el govern municipal del PP havia canviat pel de Joaquim Sorolla

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge es compleixen 10 anys de l'accident del Metro de València que va causar 43 morts i 47 ferits.

L'Associació de familiars i víctimes de l'accident s'ha reunit per última vegada al voltant de l'estació on es va produir l'accident. A la concentració, hi han assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mònica Oltra. També hi eren la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, l'alcalde en funcions de València, Joan Calabuig, i la presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol (AVM3J), Rosa Garrote.

Els actes de commemoració han començat a dos quarts d'una amb el canvi de nom de l'estació. Se li ha retornat el nom de Jesús, que el govern municipal del PP havia substituït pel de Joaquim Sorolla. Un fet que els afectats i molts valencians van interpretar com un nou capítol en l'estratègia de silenciar causes i conseqüències del sinistre. 

 

 

"Jesús torna a ser l'estació de la memòria, el perdó i el respecte a les víctimes", ha destacat Ximo Puig després de destapar el nou rètol. Puig creu que, finalment, s'ha fet una reparació col·lectiva a les víctimes i també, en certa mesura, s'ha pogut reparar la indignitat de l'actuació de la Generalitat.

 

 

Les Corts Valencianes ja tenen les conclusions de la comissió d'investigació de l'accident, en què es parla de negligència i s'assenyala l'expresident Francisco Camps i l'exconseller Juan Cotino com a responsables polítics. També la jutge que va reobrir la causa ha imputat 6 directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i s'espera un informe de l'Agència Estatal de Seguretat per decidir si es poden determinar responsabilitats penals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut