Un taxi ofereix recorreguts gratis aquest dijous al vespre a Barcelona (@NavarroMarc)
Un taxi ofereix recorreguts gratis aquest dijous al vespre a Barcelona (@NavarroMarc)
Barcelona

Vagues ajornades, festes suspeses i solidaritat de diversos col·lectius després de l'atac a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'atac a la Rambla de Barcelona ha consternat la ciutat i ha desencadenat un seguit d'afectacions en la normalitat de la ciutat. Dels primers col·lectius a mobilitzar-se han estat taxistes i hotelers, que han ofert totes les seves possibilitats per ajudar els afectats.

Taxistes per desallotjar afectats

Alguns taxistes s'han ofert per transportar de forma gratuïta tothom qui ho necessiti. El sindicat Élite Taxi ha fet una crida als conductors a formar un cordó juntament amb la Guàrdia Urbana a la zona de Gran Via, Via Laietana, Drassanes i passeig de Colom per ajudar a transportar les persones afectades pel succés.

 
 

En un comunicat, aquest sindicat feia una crida: "Taxis urgents als voltants de l'atemptat, hi ha milers de persones que s'han de treure de la zona".

Altres taxistes ofereixen serveis gratuïts a turistes que han d'acostar-se fins als seus hotels i també als familiars que s'acosten als hospitals on s'han ingressat els ferits en l'atropellament.

Hotelers ofereixen habitacions

Els hotelers agremiats a Turisme de Barcelona també han ofert els seus establiments per a tots els turistes allotjats en hotels dins la zona acordonada perquè s'acostessin a qualsevol altre hotel. Allà seran atesos mentre no puguin arribar fins al seu hotel. 

 

Companyies d'avió faciliten canvis de vol

La companyia aèria, Vueling, també ha anunciat un dispositiu per facilitar la sortida de tots els passatgers que ahir van perdre el seu vol.

Festes supeses

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès tots els actes festius i lúdics previstos per avui. Entre tots aquests el més important i que mobilitza més població son les Festes de Gràcia, que aquest dijous quedaran en silenci. Hores més tard, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha anunciat que la suspensió es feia efectiva a tots els municipis. 

Eulen ajorna la vaga

El comitè de treballadors d'Eulen, encarregada dels controls de seguretat a l'aeroport del Prat, ajorna la vaga indefinida de 24 hores des del dilluns. Segons han confirmat fonts sindicals, els treballadors aniran a treballar encara que no formin part dels serveis mínims.

D'altra banda, els empleats d'Ilunion, l'empresa que s'encarrega de la vigilància de seguretat i de les maletes a l'Aeroport del Prat, també ha suspès la reunió prevista per aquest divendres per negociar amb l'empresa sobre la vaga que amenacen de fer a partir de l'1 de setembr

Rodalies i Transports públics de Barcelona, gratuïts

Davant la situació excepcional de col·lapse generada per l'atemptat terrorista, Transports Metropolitans de Barcelona i Rodalies Renfe faciliten viatjar sense validar el títol de transport fins a final de la jornada.

 

 


Suspesa la vaga d'ambulàncies de Girona

El comitè de vaga ha acordat suspendre la vaga d'ambulàncies de Girona i la manifestació prevista a Calella de la Costa aquest divendres com a mostra de condol per l'atemptat de Barcelona.

En un comunicat, els representants dels treballadors els ha emplaçat a acudir a la feina en l'horari habitual i han expressat el seu suport a les víctimes de l'atemptat i a les seves famílies. També s'han posat a disposició del SEM per si calgués la seva col·laboració i han animat a tots aquells que vulguin a acudir al banc de sang més proper a fer donacions.

"Safety check" de Facebook

Facebook ha activat l'alerta "safety check", destinada a catàstrofes i atemptats, després de l'atropellament mortal que hi ha hagut al centre de Barcelona a un quart de sis de la tarda. 

Amb aquesta aplicació, els usuaris de Facebook poden confirmar a amics i familiars que es troben bé després de l'atemptat d'aquest dijous a la Rambla.

Amb la funció "safety check", Facebook detecta la ubicació de l'usuari i li ofereix la possibilitat de confirmar a la seva xarxa de contactes que es troba sa i estalvi.

Aquesta funció serveix també perquè usuaris que es trobin prop de la zona de l'atemptat puguin oferir ajuda a les persones o aixopluc a les persones ferides o afectades en l'atropellament mortal.
            

          
 

Anar al contingut