Girona

Vaga del servei d'ambulàncies de les comarques de Girona i l'Alt Maresme

Les urgències estan garantides i, per a la resta de serveis, s'han establert uns serveis mínims del 85%

RedaccióActualitzat

El servei d'ambulàncies de les comarques de Girona i l'Alt Maresme per reclamar millores laborals està en vaga. Es fan aturades en franges de quatre hores: des de les sis fins a les deu del matí i des de les dues del migdia fins a les sis de la tarda.

Aquest divendres a la tarda, els treballadors han fet talls intermitents a la sortida del peatge de Maçanet de la Selva, a l'AP7, i al matí s'han manifestat pel centre de Girona. 

El Departament de Treball ha decretat uns serveis mínims que garanteixen totes les urgències i, per a la resta, n'estableix un 85%, que l'empresa Transports Sanitaris pot repartir com cregui convenient.

La vaga la convoquen tres dels sindicats de treballadors per exigir que l'empresa adjudicatària compleixi les condicions laborals acordades pel concurs i per reclamar també millores en la seva situació en aspectes com la mobilitat geogràfica. El sindicat UGT se n'ha desmarcat.

Aquest migdia més d'un centenar de persones han participat en una manifestació pel centre de Girona i també hi ha convocada una concentració, aquest vespre, a la sortida del peatge de l'AP-7 a Maçanet de la Selva.

La mediació de darrera hora a Treball per intentar aturar la vaga d'ambulàncies de les comarques de Girona ha fracassat. Els sindicats critiquen que, durant la mediació, TSC s'ha mantingut inamovible i no s'ha avingut a negociar.

El transport no urgent, el més afectat

El servei urgent està garantit. Per tant, la part del servei més afectada per la vaga serà el transport no urgent, sobretot les visites programades. El comitè de vaga ja ha explicat, però, que en aquest darrer cas sí que es faran els trasllats de pacients que hagin de fer tractament d'hemodiàlisi o de quimioteràpia.
         

Anar al contingut