Els taxistes en vaga, concentrats a la plaça de Catalunya de Barcelona
Els taxistes en vaga, concentrats a la plaça de Catalunya de Barcelona
Barcelona

Ampli seguiment de la vaga de taxis contra els vehicles de lloguer amb conductor

La vaga s'ha convocat a tot Espanya, novament en protesta contra les plataformes de cotxes amb conductor, que consideren que els fan competència deslleial

RedaccióActualitzat

Nova vaga de taxistes aquest matí, en una aturada que s'ha fet a tot l'estat contra les plataformes de lloguer de cotxes amb conductor, com Uber o Cabify. Les aturades han sigut entre les 10 del matí i les 2 del migdia a l'àrea de Barcelona, i entre les 10 i les 12 a Madrid i altres ciutats.

Els taxistes reclamen que es defensi el sector del que consideren competència deslleial de les plataformes en línia. En aquest sentit, denuncien que s'estan utilitzant llicències de vehicles de lloguer amb conductor, conegudes com a VTC, per legalitzar aquests serveis alternatius al taxi convencional.

Les associacions professionals denuncien que aquests nous agents acaben operant com qualsevol taxi i sense fer front a obligacions com el pagament d'impostos o el respecte a les tarifes prefixades.

 

 

A Barcelona, la manifestació fins a la delegació del govern espanyol ha complicat el trànsit al centre. El sector diu que l'aturada ha estat total.

Les reivindicacions principals són: mantenir la proporció d'un VTC per cada trenta taxis, i que no es donin més llicències a aquests vehicles. Reclamen que no es desreguli gens ni mica el sector.

La negociació és complicada perquè els taxistes l'han de fer a tres bandes, amb les administracions autonòmiques, les municipals i, finalment, amb l'Estat.

Els taxistes busquen ara fer un front comú amb la resta de professionals espanyols. A partir d'ara es mobilitzaran de manera unitària i a escala estatal. S'ha fixat un calendari de mobilitzacions d'aturades, una al mes fins al juliol, a les principals ciutats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut