Avió de Ryanair enlairant-se a l'aeroport de Reus (ACN)
Avió de Ryanair enlairant-se a l'aeroport de Reus (ACN)

La tripulació de cabina de Ryanair anuncia vaga per al 25 i 26 de juliol

Aquesta vaga s'afegeix a la dels pilots irlandesos de la companyia, convocada per a 12 de juliol

Actualitzat

Els tripulants de cabina de Ryanair han convocat dues jornades de vaga al juliol, el dimecres 25 i el dijous 26.

Concretament, el dia 25 la vaga està convocada a Espanya, Portugal, Itàlia i Bèlgica. I el 26, a Espanya, Portugal i Bèlgica, però no a Itàlia.

Els tripulants de cabina reclamen que es respectin els drets laborals de cada país on operen, i que es reconegui els representants elegits per negociar un nou conveni.

Els treballadors reclamen a la Comissió Europea i als governs dels països on opera l'aerolínia que lluitin contra la precarietat laboral que fomenta la companyia amb la seva política de contractació.

"Demanem a la Comissió Europea i als governs dels països on opera Ryanair que actuïn contra la precarietat laboral que està afavorint la companyia irlandesa de "low cost" i facin aplicar (als seus treballadors) la legislació laboral europea i la legislació corresponent a cada país, i no la llei internacional o irlandesa a la seva conveniència."

 

 

Les aturades s'afegeixen a la vaga de 24 hores que els pilots irlandesos de la companyia han convocat per al 12 de juliol.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha dit, en relació amb aquesta vaga de Ryanair, que el govern espanyol treballa en coordinació amb altres ministeris per veure en quina mesura "se'n poden pal·liar o revertir" els efectes o, si més no, comprovar si altres línies aèries tenen capacitat suficient per assumir el volum de passatgers afectats.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut