Els secretaris generals de la UGT i CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco, en la capçalera de la manifestació del Primer de Maig (ACN)
Els secretaris generals de la UGT i CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco, en la capçalera de la manifestació del Primer de Maig (ACN)

Vaga de 24 hores dels treballadors del sector públic el 12 de desembre

Els sindicats CCOO i UGT convoquen una mobilització contra el calendari del retorn, en vuit anys, de les pagues extres de 2013 i 2014

Actualitzat

Els sindicats CCOO i UGT convoquen una vaga de 24 hores dels treballadors del sector públic per al 12 de desembre.

La mobilització és contra el calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014, que el govern té previst reintegrar en vuit anys, fins al 2026.

El govern va presentar aquest calendari de vuit anys en la Mesa General de la Funció Pública reunida el 31 d'octubre.

Els sindicats ja han advertit al govern que no assistiran a cap altra reunió de la Mesa fins que el govern no retiri l'actual proposta de calendari.

Aquesta proposta ha estat considerada "insultant" pels representants sindicals de CCOO i la UGT, que també reclamen la recuperació de drets socials i laborals perduts durant la crisi.

 

 

 

Joan Maria Sentís, de Comissions Obreres, ha demanat un "acord que ens beneficiï a tots en el conflicte":

"És de justícia, no és un caprici dels treballadors ni dels sindicats. És que ja n'hi ha prou: després de tants anys ja és hora que ens retornin tot allò que ens han tret."

Per escalfar motors, delegats de CCOO i la UGT es concentraran demà dimarts a la plaça de Sant Jaume, coincidint amb la reunió setmanal del Consell de Govern.

En la roda de premsa per anunciar la vaga del 12 de desembre, els sindicats han anunciat també un seguit de "mobilitzacions contundents contra el govern de la Generalitat".

La Intersindical Alternativa es pronunciarà demà

Un altre dels principals sindicats del sector públic, la Intersindical Alternativa (IAC), que estava en converses amb CCOO i la UGT sobre les mobilitzacions, decidirà aquest dimarts la seva postura.

D'entrada preferia fer vaga el 29 de novembre, coincidint amb les convocatòries a l'ensenyament públic i dels metges d'atenció primària.

Anar al contingut