Les vacunacions contra la febre groga ja fa mesos que han començat a Kinshasa (Reuters)
Les vacunacions contra la febre groga ja fa mesos que han començat a Kinshasa (Reuters)
Ginebra

Vacunació massiva i contrarellotge a Àfrica per combatre una epidèmia de febre groga

La OMS vol vacunar 14 milions de persones al més ràpid possible per intentar aturar una epidèmia que ja ha matat 400 persones a la República Democràtica del Congo i a Angola

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres comença a la capital de la República Democràtica del Congo, Kinshasa, una de les campanyes de vacunació més ambicioses que s'han fet mai a Àfrica. Ho ha anunciat l'Organització Mundial de la Salut, l'OMS, que vol aturar una epidèmia de febre groga que ja ha matat unes 400 persones.

Aquesta epidèmia, considerada com la pitjor que hi ha hagut d'aquesta malaltia en entorn urbà, s'està estenent entre Kinshasa i la frontera amb Angola. A la capital només dos dels 10 milions d'habitants estan vacunats, i per això els volen vacunar tots.

Campanya de vacunació d'emergència

La campanya s'estendrà també a la població que viu entre la capital i la frontera amb Angola, i també a bona part de la població angolesa, a l'altra banda de la frontera. En total, més de 6 milions de persones més, que afegides a les de capital sumen 14 milions.

Per dur-la a terme està previst mobilitzar més de 40.000 treballadors sanitaris i voluntaris, fer servir més de 17 milions de xeringues en 800 punts de vacunació.

19 milions de dosi de vacuna

Aquesta campanya es vol fer en el mínim temps possible per evitar que s'estengui l'epidèmia. Segons l'OMS, els últims mesos s'han enviat 19 milions de dosi al Congo, a Angola i a Uganda, part de les quals es faran servir per a aquesta campanya.

Però no serà una dosi per persones, sinó només una cinquena part de dosi per cada persona, perquè es considera que ja n'hi ha prou per garantir una immunització per a un any. Quan acabi la campanya es calcula que encara quedaran 5 milions de dosi de reserva per si l'epidèmia s'estén a altres zones.

Anar al contingut