Usuaris tornen a denunciar a les xarxes socials llargues cues als controls de passaports a l'aeroport del Prat

Usuaris tornen a denunciar a les xarxes socials llargues cues als controls de passaports a l'aeroport del Prat

Usuaris tornen a denunciar a les xarxes socials llargues cues als controls de passaports a l'aeroport del Prat

Pla obert de dos usuaris passant el control de seguretat de l'aeroport del Prat. Imatge del 8 de maig de 2017 (horitzontal)

Pla obert de dos usuaris passant el control de seguretat de l'aeroport del Prat. Imatge del 8 de maig de 2017 (horitzontal)

ACN El Prat de Llobregat.-Diversos usuaris han denunciat aquest dilluns a través de les xarxes socials que s'han tornat a produir llargues cues als controls de passaports de l'aeroport del Prat. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han confirmat a l'ACN que el temps d'espera ha arribat a ser d'entre 40 i 50 minuts, mentre que normalment és d'entre 20 i 30 minuts. El motiu de les cues, apunta el Departament, ha estat que no hi havia prou efectius policials. Segons les mateixes fonts, la situació hauria tornat a la normalitat a darrera hora del matí, un cop reforçat el personal policial. Per la seva part, la policia espanyola garanteix que aquest dilluns hi ha més personal que ara fa una setmana, amb un total de nou filtres oberts, mentre que a principis de mes n'hi havia tres. El cos policial ha atribuït el col¿lapse puntual a la coincidència de diversos vols de en poc marge de temps.

Al voltant de les onze del matí, diversos usuaris han difós a través de les xarxes socials el seu enuig per les cues acumulades al punt de control passaports de la policia espanyola a l'aeroport del Prat. Algunes de les queixes, exposades a través de Twitter, anaven a acompanyades de fotografies on es podia observar la densitat i llargada de les cues per superar el control policial.Els usuaris criticaven així l'espera acumulada davant els punts fronterers, on els agents de la policia espanyola han de comprovar els documents d'identitat o passaports dels passatgers europeus que viatgen dins l'espai Schengen, en aplicació de les noves mesures antiterroristes que van en vigor el 7 d'abril.Aproximadament a la una del migdia, la gent que feia cua s'acumulava gairebé a tocar de les persones que just superaven els arcs del control de seguretat, de manera que la situació era visible des d'aquest mateix control, on no es permet l'enregistrament d'imatges ni la captura de fotografies.Fonts de la policia espanyola han explicat a l'ACN que la situació ha estat fruit d'una acumulació de passatgers que hi ha hagut als punts de supervisió que els passatgers han de superar abans d'arribar al control dels passaports -en referència a la facturació i al control de seguretat-. Les mateixes fonts han assegurat que aquestes cues s'han produït per la coincidència de diversos vols en una franja de temps molt reduïda.En aquest sentit, la policia espanyola ha senyalat que hi ha hagut una "problemàtica" d'Aena en la gestió i programació dels vols, sense tenir en compte la capacitat d'absorció de la infraestructura de l'aeroport del Prat. Segons Aena, però, la programació de vols per aquest dilluns a l'aeroport barceloní no dista excessivament de qualsevol altre dilluns, amb un total de 994 operacions previstes, entre sortides i arribades.En referència exclusiva al control de passaports, el cos policial espanyol ha garantit que aquest dilluns a mig matí hi havia activats nou filtres de pas, amb personal "suficient" per atendre el tràfic de passatgers previstos. La xifra de filtres oberts suposa el triple que ara fa quinze dies, quan hi va haver un col¿lapse amb cues de fins a dues hores, coincidint amb el cap de setmana llarg del Primer de Maig.Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, al seu torn, han atribuït les cues a la manca d'efectius policials. Per aquest motiu, les mateixes fonts han donat la situació per resolta quan, asseguren, s'ha fet un reforç policial.