Una lupa sobre el logotip de Facebook. (Foto: Reuters)
Els assetjadors havien creat un perfil fals a Facebook.

Usuaris denuncien que Facebook els ha fet públics missatges privats

Es tracta de missatges anteriors al 2009 i afecta sobretot usuaris europeus. Facebook, però, ha assegurat que la filtració pública es deu a una confusió dels usuaris sobre el funcionament de la xarxa social.

RedaccióActualitzat
Una nova polèmica esquitxa Facebook. I és que un bon nombre d'usuaris han denunciat que molts dels missatges que s'havien enviat de forma privada a través de la xarxa social s'han fet públics. Es tracta de missatges anteriors al 2009 i afecta sobretot usuaris europeus.

Davant els rumors d'una avaria, Facebook ha sortit del pas i ha assegurat que la filtració pública de missatges privats es deu a una confusió dels usuaris sobre el funcionament de la xarxa social. El director d'Enginyeria de la xarxa social, en aquest sentit, ha afirmat: "Són simplement publicacions al mur i no missatges personals. La gent s'oblida de com acostumàvem a fer servir el mur". En un comunicat, a més, Facebook atribueix l'incident a "algunes persones que veuen per primer cop" el nou mur.

En qualsevol cas, un mateix, segons els usuaris, no pot esborrar els missatges que s'han fet públics i que ara pot llegir tothom, sinó només ho pot fer aquella persona a qui se li va enviar el missatge privat.

Tot plegat va començar quan els redactors d'un diari francès van comprovar que alguns missatges fets amb caràcter restringit entre 2007 i 2009 havien quedat exposats al mur arran del nou disseny de la pàgina. Després de publicar-ho, alguns usuaris van repassar el seu historial i van denunciar a través d'altres xarxes socials com Twitter que havien detectat el mateix problema.

Facebook assegura que ha investigat aquestes queixes i han conclòs que els missatges eren publicacions antigues que sempre havien estat visibles als perfils dels usuaris.
Anar al contingut