Us avancem el pròleg d'"Origen", el nou llibre de Dan Brown que passa a Catalunya

RedaccióActualitzat

"L'Edmond Kirsch observava el cim irregular mentre el vell engranatge del tren cremallera enfilava amb penes i treballs el vertiginós pendent"

Així comença la nova novel·la de Dan Brown. I el tren que retrata és el del monestir de Montserrat. El nou llibre de l'autor d'"El Codi da Vinci" es diu "Origen" i està ambientat en molts llocs de Catalunya. De fet, a la seva portada es pot veure perfectament el perfil de la ciutat de Barcelona amb dos dels seus edificis més emblemàtics: la Sagrada Família i la torre Agbar.

El llibre serà a les llibreries a principis d'octubre, però us en podem avançar un petit fragment. És el pròleg de 14 pàgines, en què la novel·la fa els primers pasos d'un nou laberint de misteris protagonitzat per Robert Langdon, l'heroi d'"El Codi da Vinci".

En aquest pròleg es poden llegir frases com aquesta:

La famosa "biblioteca de Montserrat", va rumiar, meravellat d'haver-hi estat admès. Es deia que aquella sala sagrada contenia textos rars i únics, accessibles només per als monjos que havien dedicat la seva vida a Déu i que vivien reclosos en aquelles muntanyes"

La història d'"Origen" porta també Robert Langdon a Bilbao, Madrid i Sevilla, a banda de Barcelona i Montserrat. 

"Veí" de Barcelona

Dan Brown ha explicat perquè ha fet dels paisatges de Catalunya una part important de la seva nova novel·la:

"Sempre he considerat aquest país un lloc amb història i amb una rica tradició que alhora no deixa de treballar pel futur innovant en ciència i tecnologia. Per aquest motiu, quan em vaig posar a escriure una novel·la que barregés el que és antic i modern, vaig saber de seguida que només podia escollir un lloc per ambientar-la"

L'autor assegura que té gairebé una vinculació personal amb Barcelona:

"Durant els anys que vaig estar escrivint 'Origen' he viatjat en nombroses ocasions a Espanya. Vaig arribar a tenir la impressió que quasi vivia a Barcelona, una ciutat meravellosa on em sento com a casa" 

Anar al contingut