El líder del PNB, Iñigo Urkullu, emocionat i somrient després de conèixer els resultats.
El líder del PNB, Iñigo Urkullu, emocionat i somrient després de conèixer els resultats.
Bilbao

Urkullu prioritza la crisi econòmica i apel·la a "acords forts i sòlids" per tirar endavant una Euskadi que mira a Europa

"El poble ha parlat en llibertat" i ara "ens toca a tots els partits polítics donar forma a la nova manera de fer les coses" que comença a Euskadi. Són les primeres manifestacions que ha fet Iñigo Urkullu, després de guanyar les eleccions. El president del PNB ha prioritzat la crisi econòmica per tirar endavant un país que mira cap a Europa.

RedaccióActualitzat
En un lògic ambient d'eufòria, un Iñigo Urkullu visiblement emocionat ha volgut destacar, en la seva primera intervenció pública, després de guanyar les desenes eleccions celebrades a Euskadi en democràcia, que aquests han estat efectivament uns comicis celebrats per primer cop "amb plenes condicions democràtiques", després del cessament de la violència d'ETA, ara fa just un any.

El president del PNB, formació que ha aconseguit 27 escons i ha tret a EH Bildu més de 105.000 vots i 6 escons, s'ha mostrat tranquil i satisfet quan ha recordat que "per primera vegada, la societat basca ha escollit els seus representants sense violència" i amb totes les sensibilitats formant-hi part. "El poble ha parlat amb llibertat", ha dit Urkullu, "com ho fan totes les democràcies. Ara ens toca, a tots els partits, donar forma a la nova manera de fer les coses" que comença a Euskadi.

Euskadi és plural

El candidat a lehendakari ha avançat que els reptes, ara, demanen "acords forts i sòlids" per poder fer front a la crisi econòmica i als problemes que se'n deriven, com l'atur. En el segon lloc, el jeltzale ha posat en el rànquing de prioritats la reconstrucció de la pau i la convivència al País Basc. "Hem de donar una forma política i hem d'obrir una nova via. Ni en contra de res ni de ningú", ha dit Urkullu, ni tampoc "separats els uns dels altres".

Així, el més que probable futur lehendakari ha donat molta força a la idea que la construcció nacional s'ha de fer "amb tots". Per aquest motiu ha recordat la necessitat de comptar tant amb tots els partits, com amb totes les institucions i també amb els col·lectius, en relació amb els representants de la societat civil.

"El nostre futur és a Europa"


En últim terme, el president del PNB ha explicat que un dels problemes és la crisi econòmica, però també "la crisi política oberta tant a Espanya com a Europa" que pot generar una falta de confiança, segons ha explicat. Perquè això no passi, el màxim guanyador d'aquestes eleccions autonòmiques ha expressat la seva disposició al diàleg. "Avui el poble basc ha parlat clar", ha subratllat, un poble que mira a Europa perquè nosaltres "som Europa" i perquè "el nostre futur és a Europa".

Finalment, Urkullu s'ha compromès a treballar "fort" i ha dedicat un minut de la seva compareixença per agrair els esforços de tots els militants del seu partit durant la campanya.


Anar al contingut