Barcelona

Uriel Bertran i López Tena deixen els seus partits per presentar-se amb Laporta

El jurista Alfons López Tena i el diputat Uriel Bertran han anunciat que abandonen la militància de CDC i ERC respectivament per posar-se a disposició de Solidaritat Catalana, la candidatura impulsada per l'expresident del Barça, Joan Laporta. En roda de premsa, López Tena i Bertran han justificat la decisió de llançar-se al projecte que busca la independència de Catalunya pel fet que ni Convergència ni ERC han volgut integrar-se a la candidatura de Solidaritat Catalana. Diuen que ho fan "en coherència" amb la seva disponibilitat dins d'aquest projecte.

Actualitzat
El diputat d'ERC Uriel Bertran ha anunciat aquest dimecres que es dóna de baixa del partit i abandona l'escó que ocupa al Parlament per presentar-se amb l'expresident del Barça, Joan Laporta, a les eleccions de la tardor sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència. També ha anunciat que deixa la militància de CDC l'altre promotor de la candidatura, el jurista Alfons López Tena.

Així, els promotors de Solidaritat Catalana per la Independència han anunciat a la vegada la seva intenció de concórrer en solitari a les eleccions al Parlament amb l'única adhesió de Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, després del rebuig de tots els partits a qui van dirigir la crida a la unitat.

Laporta ha avançat que tots dos comencen a treballar per configurar una candidatura que es presentarà a les eleccions al Parlament i que es posen a disposició de l'assemblea, que se celebrarà l'Onze de Setembre, la diada de Catalunya. De fet, Laporta ha indicat que demà mateix presentaran les línies mestres de la proposta política que se centraran en els avantatges que comportaria que Catalunya tingués un estat propi.

Laporta confirma el salt

L'expresident del Barça Joan Laporta ha confirmat definitivament el salt a la política anunciant que es presenta a les eleccions catalanes per la coalició Solidaritat Catalana per la Independència. De moment, la candidatura inclourà López Tena i Uriel Bertran, però no inclou el Reagrupament de Joan Carretero.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut