Uribetxeberria saluda des de l'hospital, el 24 d'agost. (Foto: EFE)
Uribetxeberria saluda des de l'hospital, el 24 d'agost. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

Uribetxeberria al jutge que l'ha visitat a l'hospital: "Compleixi la seva llei"

El jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro, ha parlat llargament amb l'oncòleg que ha tractat el pres d'ETA. Després ha visitat durant 5 minuts el reclús, que li ha demanat que li concedeixi la llibertat condicional perquè està malalt. El magistrat prendrà una decisió a finals de setmana.

RedaccióActualitzat
El jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional José Luis Castro ha visitat el pres d'ETA Iosu Uribetxeberria a l'hospital de Sant Sebastià on està ingressat. Castro, que ha de decidir si excarcera el reclús, s'ha desplaçat fins al País Basc per parlar amb els oncòlegs que l'atenen i que van emetre un informe que deia que el càncer que pateix és irreversible.

Segons fonts jurídiques, que cita l'agència EFE, la visita a l'hospital ha durat tres hores, però el jutge només ha dedicat cinc minuts a l'etarra. Castro li ha demanat si tenia res a dir-li i Uribetxeberria li ha contestat que està malalt i li ha demanat que "compleixi la seva pròpia llei". Castro li ha replicat que prendrà una decisió aquesta setmana, sense avançar en quin sentit serà. Fonts jurídiques han explicat que la decisió arribarà a partir de dijous.

El jutge ha parlat llargament amb l'oncòleg que ha portat el cas d'Uribetxeberria, que estava de vacances, però que les ha suspès per atendre el magistrat. Ha entrat a l'Hospital Donostia per un edifici del costat a les 17.15 hores i n'ha sortit a les 20.00 per un accés on no hi havia mitjans de comunicació.

El jutge té l'última paraula sobre la situació d'un dels segrestadors de José Antonio Ortega Lara després que Institucions Penitenciàries li va concedir el tercer grau i que la Fiscalia de l'Audiència Nacional, basant-se en un informe del forense del mateix tribunal, va rebutjar donar-li la llibertat condicional al·legant que no està en fase terminal.



Anar al contingut