Estats Units

Uribe extradeix per sorpresa 15 exlíders paramilitars als Estats Units

El govern colombià ha ordenat per sorpresa l'extradició als Estats Units d'una quinzena d'exlíders paramilitars desmobilitzats pel narcotràfic. Els exparamilitars, entre els quals hi ha Jorge 40, Salvatore Mancuso o Gordolindo, han estat traslladats des de diferents presons del país a l'aeroport militar de Catam, prop de Bogotà. No se sap encara perquè l'executiu colombià ha decidit trencar el pacte que mantenia amb aquests líders i ha aixecat la prohibició d'extradició. Uribe s'oposava a l'extradició dels exlíders paramilitars i els imposava penes moderades a canvi de la seva desmobilització.

Actualitzat

El president Álvaro Uribe ha ordenat l'extradició als Estats Units de 15 exlíders paramilitars desmobilitzats pel narcotràfic. No se sap encara perquè l'executiu colombià ha decidit trencar el pacte que mantenia amb aquests líders, que entregaven les seves armes i a canvi rebien condemnes moderades i la promesa que no serien lliurats a la justícia nord-americana, que els reclamava per narcotràfic.

Els exparamilitars han estat traslladats des de diferents presons del país a l'aeroport militar de Catam, prop de Bogotà, i entre ells figuren Rodrigo Tovar, àlies "Jorge 40"; Salvatore Mancuso; Francisco Javier Zuloaga, àlies "Gordolindo"; Diego Fernando Murillo, àlies "Don Berna", Ramiro Cuco Vanoy i Hermán Giraldo, àlies "Pablo Sevillano".

Segons informa el diari "El Espectador", agents de l'Agència Antidrogues dels Estats Units esperaven a l'aeroport de Catam els paramilitars desmobilitzats per traslladar-los immediatament als Estats Units, on estan acusats d'un delicte de narcotràfic.

La cort suprema colombiana ja havia autoritzat l'extradició d'aquests líders però es va suspendre perquè negociaven un pacte amb el govern.

El govern colombià ha aixecat la prohibició d'extradició dels 15 exparamilitars de la mateixa manera com ja ho va fer amb l'excap militar Carlos Mario Jiménez, àlies "Macaco", que va ser extradit el passat 7 de maig pels delictes de narcotràfic i blanqueig de diners.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut