Barcelona

Urdangarin s'oposa a la fiança de 8,2 milions al·legant que els contractes eren correctes

Els advocats d'Urdangarin i el seu exsoci han presentat les al·legacions a la petició de fiances de 8,2 milions d'euros per suposats desviaments de diners públics l'últim dia que tenien per fer-ho. Ara s'obre un nou capítol del "cas Nóos".

RedaccióActualitzat
Els advocats d'Iñaki Urdangarin i del seu exsoci han presentat les al·legacions a la petició de fiances de 8,2 milions d'euros per suposats desviaments de diners públics l'últim dia que tenien per fer-ho. En els seus escrits, els advocats intenten desmuntar la tesi que els negocis d'Urdangarin i Diego Torres amb el govern de Jaume Matas i Francisco Camps van ser fruit d'una activitat delictiva premeditada.

Iñaki Urdangarin s'ha oposat a la fiança de més de 8,1 milions d'euros que ha demanat la fiscalia al·legant que els contractes que va fer eren correctes. L'advocat del gendre del rei, Mario Pascual Vives, ha presentat l'escrit d'al·legacions en què s'oposa a la fiança que li exigeix la fiscalia pel cas de presumptes desviaments de fons públics, argumentant que els contractes de l'Institut Nóos eren correctes i que, per tant, el seu client no ha comès cap delicte.

El defensor del gendre del rei també al·lega que Urdangarin no va rebre "cap quantitat" dels convenis que Nóos va firmar amb els governs de les Balears i del País Valencià, de manera que conclou que tampoc hi ha hagut "dany patrimonial de cap classe".

Segons Pascual Vives, a més, el seu client no ocupava més que una mera "funció representativa" a l'associació amb la qual presumptament es van desviar fons públics. L'advocat ha afegit que actualment són "inexistents" les relacions entre Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, que al seu torn ha presentat un altre escrit d'al·legacions per oposar-se a la fiança de 8,1 milions que també se li exigeix.

"Fa 33 anys que exerceixo, confio en la justícia"


Pascual Vives s'ha mostrat confiat que el seu escrit d'al·legacions serveixi perquè el jutge que instrueix el cas, José Castro, rebutgi la fiança plantejada per les acusacions del "cas Nóos". "Fa 33 anys que exerceixo aquesta professió, així que confio en la justícia", ha afirmat Pascual Vives als periodistes que feien guàrdia a les portes del seu despatx a Barcelona.

L'advocat d'Urdangarin ha afegit també que no li consta que hi hagi algun comprador interessat a adquirir el palauet que els ducs de Palma posseeixen a Barcelona, que el matrimoni ha posat a la venda.

Després que tots dos acusats han presentat les al·legacions, ara s'obre un nou capítol del "cas Nóos". El jutge que porta el cas, el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, ha de decidir durant els pròxims dies sobre les peticions de fiança que van fer en primer lloc la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular del sindicat Mans Netes, el 21 de novembre passat, i posteriorment, el 29 de novembre, la Comunitat Autònoma Balear.

La fiscalia i Mans Netes van coincidir a reclamar la mateixa quantitat, 8.189.448 euros de fiança, en aquesta causa que investiga el presumpte desviament d'uns 6,1 milions de les administracions autonòmiques balear i valenciana entre 2004 i 2007, a través de l'Institut Nóos.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut