Iñaki Urdagarin, en una imatge d'arxiu
Iñaki Urdagarin, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Urdangarin es va treure en 2 cursos una doble titulació de 5 anys a ESADE

Una convalidació i una adaptació curricular molt excepcionals l'hi haurien permès

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin va estudiar dos anys a l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses, ESADE, però va aconseguir-hi una doble titulació equivalent a cinc anys: una llicenciatura i un MBA -màster en administració d'empreses-.

Segons afirma un reportatge del diari "Ara", Urdangarin ho hauria aconseguit amb unes condicions excepcionals que podrien ser tracte de favor.

Convalidació inèdita

El més excepcional és que li haurien convalidat totes les assignatures de la diplomatura d'empresarials que havia cursat anteriorment a la Universitat de Barcelona, de manera que es va estalviar els tres primers anys amb una simple mesura administrativa inèdita.

Inèdita perquè anteriorment no s'havia acceptat mai a ningú. De fet, tampoc es convaliden assignatures soltes, perquè es considera que els plans d'estudis són molt diferents i perquè la dificultat per superar-les és el que dona prestigi a aquesta escola de negocis.

Però aquesta convalidació no l'hauria fet ESADE mateix, sinó que se n'hauria encarregat la universitat de la qual depèn administrativament, la Ramon Llull.

 

Notícia relacionada - agost 2017: Urdangarin demana l'absolució al Suprem al·legant que només era un "mediador"

Directe a segon cicle

Urdangarin va estudiar a ESADE entre el 1999 i el 2001 i, gràcies a la convalidació, va cursar directament el segon cicle.

Quan hi va arribar, el setembre del 1999, no va passar desapercebut: ja feia dos anys que s'havia casat amb la infanta Cristina i formava part de la família reial espanyola. A més, sempre hi anava amb dos escortes.

Però no hauria fet vida normal d'estudiant, sinó que hauria tingut pràcticament un règim exclusiu de classes particulars. Va ser en aquestes classes que Urdangarin va conèixer Diego Torres, el seu soci condemnat a 8 anys i mig de presó en el cas Nóos.

Treballs i exàmens individuals

L'excepcionalitat no s'acabaria aquí: arran de l'aïllament, no hauria fet cap dels treballs en grup que s'acostumen a fer en aquest MBA, ni tampoc hauria fet els exàmens amb els altres estudiants.

Per això alguns dels alumnes amb qui ha contactat l'"Ara" sospiten que potser ni tan sols va fer-los. Fonts coneixedores del cas ho han desmentit: ho hauria fet tot individualment.

Aquestes fonts, però, admeten tàcitament que es va fer una excepció molt excepcional amb Urdangarin, tant pel que fa a la convalidació de la diplomatura com pel que fa a l'adaptació del seu pla d'estudis.

Esportista d'elit

Aquesta adaptació hauria estat motivada per la seva condició d'esportista d'elit. Segons l'"Ara", però, el segon any l'hi van mantenir, tot i que ja no ho era.

Les fonts coneixedores del cas neguen que pugui tenir cap similitud amb el del màster de Cristina Cifuentes a la URJC, i asseguren que, a banda de les condicions excepcionals, no hi ha irregularitats ni administratives, ni acadèmiques ni econòmiques relacionades amb el pas d'Urdangarin per ESADE.

Notícia relacionada - Desembre 2011 - Iñaki Urdangarin: de gendre perfecte a imputat per corrupció

ARXIVAT A:
Educació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut