Rosa Díez, al Congrés dels Diputats.
Rosa Díez, al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Barcelona

UPyD presenta al TSJC la querella contra Mas, Ortega, Rigau, Espadaler i la mesa del Parlament desestimada pel Suprem

El partit també presenta contra Espadaler i Rigau la querella per prevaricació, desobediència, usurpació de funcions, malversació de fons públics i omissió del deure de perseguir delictes, que el Suprem va desestimar

RedaccióActualitzat

Unió, Progrés i Democràcia ha presentat una nova querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; la d'Ensenyament, Irene Rigau, i la mesa del Parlament per l'organització del 9-N. A tots els atribueix els delictes de prevaricació, desobediència, usurpació de funcions, malversació de fons públics i omissió del deure de perseguir delictes.

UPyD ja va presentar una querella contra Mas, el govern i la mesa del parlament al Tribunal Suprem, que la va desestimar amb l'argument que no era l'òrgan competent. Per això ara el seu portaveu, Ramon de Veciana, l'ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El partit liderat per Rosa Díez els acusa d'haver aprovat la creació de la comissió de control del 9-N tot i la prohibició del Tribunal Constitucional i d'haver facilitat i organitzat el dispositiu perquè es pogués celebrar el procés participatiu.

Anar al contingut