Rivera i Díez, aquest dijous a Madrid. (Foto: ACN)
Rivera i Díez, aquest dijous a Madrid. (Foto: ACN)
Madrid

UPyD i Ciutadans no arriben a cap acord per anar junts a les eleccions

Albert Rivera ha anunciat en roda de premsa que no hi hauria pacte i ha lamentat la falta de voluntat de Rosa Díez per arribar a un acord

RedaccióActualitzat

Finalment, Ciutadans (C's) i Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) no han arribat a cap acord electoral i cada formació concorrerà a les eleccions de l'any vinent en solitari. El líder del partit català, Albert Rivera, ha anunciat en roda de premsa que no hi hauria pacte i ha lamentat la falta de voluntat de Rosa Díez per arribar a un acord. "Després de set anys intentant convèncer UPyD de la necessitat d'un acord, crèiem que havia arribat el moment, però no ha estat possible", ha dit Rivera.

Per la seva banda, UPyD creu que C's no compleix els criteris d'organització i "qualitat democràtica" exigits per fer qualsevol tipus d'aliança, tot i que sí que s'ha mostrat obert a buscar àmbits de col·laboració puntuals, com ara defensar l'estat de dret a Catalunya. "Es van aixecar de la taula i van trencar la feina feta. Ens sembla que això no és seriós, així no es fan les coses quan dos tenen voluntat", s'ha queixat Díez.

Va ser el mateix Albert Rivera que, la setmana passada, va explicar que l'executiva de Ciutadans havia acordat proposar a UPyD una coalició per a les eleccions municipals i generals de 2015. Després de quatre reunions i diversos mesos de negociacions -des d'abans d'aquest anunci de Rivera- el procés promogut per C's per crear una "tercera via" per combatre el bipartidisme acaba sense acord.

 

Anar al contingut