Uns dos milions de quilos de raïm, el 70% del que es menja amb les campanades, surt enguany de la Vall del Vinalopó

Novelda (ACN).- La Vall del Vinalopó, al sud del País Valencià, distribueix enguany uns dos milions de quilos de raïm, un 70% del que acompanyarà les campanades a tot l'Estat. Municipis com Novelda, Asp o Monfort produeixen la pràctica totalitat de la varietat Aledo, la que tradicionalment es menja per cap d'any en ser la darrera en recollir-se de les vinyes. El president de la Denominació Raïm Vinalopó, José Bernabeu, explica que enguany la collita és 'més reduïda' però que 'malgrat la crisi' la demanda és 'estable'. Aquest raïm és especialment valorat per la tècnica de cultiu de l'embossament, única al món, que li atorga el color or i el gust dolç neutre característics, a més de permetre una tardana maduració.
Uns dos milions de quilos de raïm, el 70% del que es menja amb les campanades, surt enguany de la Vall del Vinalopó

Uns dos milions de quilos de raïm, el 70% del que es menja amb les campanades, surt enguany de la Vall del Vinalopó

Novelda (ACN).- La Vall del Vinalopó, al sud del País Valencià, distribueix enguany uns dos milions de quilos de raïm, un 70% del que acompanyarà les campanades a tot l'Estat. Municipis com Novelda, Asp o Monfort produeixen la pràctica totalitat de la varietat Aledo, la que tradicionalment es menja per cap d'any en ser la darrera en recollir-se de les vinyes. El president de la Denominació Raïm Vinalopó, José Bernabeu, explica que enguany la collita és 'més reduïda' però que 'malgrat la crisi' la demanda és 'estable'. Aquest raïm és especialment valorat per la tècnica de cultiu de l'embossament, única al món, que li atorga el color or i el gust dolç neutre característics, a més de permetre una tardana maduració.