Washington

Uns comentaris masclistes de Donald Trump comprometen la recta final de la campanya republicana

Tota la cúpula republicana l'ha criticat, i Trump, en un gest poc habitual en ell, s'ha afanyat a demanar disculpes

RedaccióActualitzat

La cursa de Donald Trump per arribar a la Casa Blanca s'ha vist sacsejada com mai aquest dissabte amb la difusió d'una gravació de l'any 2005 en què Trump feia comentaris despectius i grollers sobre les dones.

És l'escàndol més gran que afronta Donald Trump en el tram final de la carrera electoral per la presidència dels Estats Units. Tota la cúpula republicana l'ha criticat i se n'ha distanciat. Donald Trump, en un gest poc habitual en ell, ha demanat disculpes.

La raó de l'escàndol: la gravació d'una conversa entre Trump i un periodista de la cadena NBC de l'any 2005 que ara ha filtrat "The Washington Post".

En la conversa, Trump explica, amb un  llenguatge barroer, que quan veu una dona bonica li vénen ganes de petonejar-la sense preguntar-li la seva opinió i que la seva fama li permet fer el que vol:

"Quan ets famós et deixen fer, pots fer el que vulguis. Li pots tocar el cony (riu)... pots fer el que vulguis."

Trump s'ha afanyat a demanar disculpes, però de moment no li ha servit de res. El candidat republicà a vicepresident, Mike Pence, està enfurismat i el líder del Senat parla de comentaris "repugnants".

Demà, diumenge, es farà el segon debat presidencial i la seva oponent, la demòcrata Hillary Clinton no desaprofitarà l'ocasió per treure aquesta gravació a l'aire i treure rendiment de l'escàndol.

El candidat republicà ha intentat un contraatac i ha recordat el passat de l'expresident Bill Clinton i ha amenaçat de treure a la llum draps bruts de la parella:

"Jo he dit coses grosses, però hi ha una diferència entre les paraules i els actes d'altres persones. Bill Clinton ha maltractat realment les dones, i Hillary ha humiliat i intimidat les seves víctimes."

Donald Trump ha fet servir Facebook per fer pública la seva disculpa. Diu que ha fet coses a la vida de les que es penedeix, però que els últims mesos fent campanya per tots els Estats Units li han fet canviar:

 

Trump no pensa renunciar i diu que està tenint un suport "increïble"

A més de disculpar-se per unes polèmiques declaracions que va fer el 2005, el candidat republicà també ha afirmat que no té cap intenció de renunciar a la seva lluita per la presidència dels Estats Units i ha assegurat que està tenint un suport "increïble".

"Hi ha zero possibilitats que renuncii", ha dit Trump en una entrevista al diari The Wall Street Journal, al qual nega que la seva campanya estigui "en crisi" i assegura que el suport que està tenint és "increïble".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut