La protesta ha començat a l'exterior de l'estació de Sants
Barcelona

Uns 800 taxistes tornen al carrer, una setmana després del retorn d'Uber a Barcelona

Reclamen que s'apliquin sancions, denuncien que la Generalitat actua amb "desídia" i diuen que pensen seguir mobilitzant-se

RedaccióActualitzat

El col·lectiu dels taxistes s'ha tornat a mobilitzar en defensa de la seva feina i contra les plataformes de vehicles amb conductor que els fan la competència. Uns 800 s'han manifestat aquest dimecres al vespre pels voltants de l'estació de Sants de Barcelona contra les plataformes com Uber, que des de la setmana passada torna a operar a la ciutat, amb llicències de conductor professional.

Reclamen més control de l'administració, com diu Alberto Álvarez, portaveu de l'associació majoritària Élite:

"Sortim a protestar perquè segueixen fent de taxi i la policia no els sanciona. A Madrid hi ha més de 4.000 sancions a aquest tipus de vehicle per les pràctiques que fan i a Barcelona zero. Llavors no entenem com pot haver-hi aquesta diferència tan abismal quan la normativa és la mateixa".

Reconeixen que s'ha avançat respecte al nou reglament, que encara no és ferm, però reclamen menys permissivitat amb els vehicles que no compleixen la normativa. Volen que s'apliquin sancions i pensen continuar sortint al carrer.

Segons Álvarez, la Generalitat actua amb "desídia" a l'hora d'inspeccionar les empreses que operen amb llicències de vehicles amb conductor i demana més control. Per pressionar van acabar el recorregut davant la Conselleria de Territori amb el crit de "Si això no s'arregla, guerra".

Notícia relacionada: El que has de saber sobre el retorn d'Uber a Barcelona

 

A la capçalera de la manifestació, diversos taxistes han carregat taüts amb inscripcions contra Uber i Cabify, amb espelmes i vestits de negre.

Els taxistes també han denunciat que tenen "inseguretat" als carrers de Barcelona i afirmen que han patit "danys" provocats presumptament per empreses que operen amb VTC.

Anar al contingut