Tenerife

Uns 80 immigrants arriben a Tenerife després d'un cap de setmana en què no s'ha interceptat cap embarcació clandestina

El degoteig d'immigrants que intenten arribar a les costes espanyoles no s'atura. Després d'un cap de setmana de calma, Salvament Marítim ha interceptat en aigües canàries un vaixell amb 78 "sense papers" a bord. Els immigrants ja han arribat al port de Los Cristianos, a la costa sud de Tenerife, i el seu estat de salut és bo, segons han informat fonts de l'administració autonòmica de les illes. Amb tot, no se sap si hi ha menors ni el país d'on provenen. Mentrestant, els centres de retenció d'immigrants de les Canàries denuncien que estan plens. I és que ja n'acullen uns 2.800. A Almeria, per la seva part, també hi ha arribat una embarcació amb 33 immigrants a bord.

Actualitzat

L'endemà de posar-se en marxa l'ofensiva diplomàtica espanyola en diversos països subsaharians per intentar combatre el fenomen massiu de la immigració, un grup de 78 immigrants clandestins, tots homes, han arribat al port de Los Cristianos. Ho han fet després que Salvament Marítim els localitzés en aigües de les Canàries i els acompanyés fins al sud de Tenerife. Segons fonts de l'administració autonòmica de les illes, sembla que el seu estat de salut és bo.

Es tracta de la primera embarcació d'immigrants il·legals procedents de l'Àfrica que aconsegueix arribar a les Canàries des de divendres. Amb tot, les forces de seguretat han interceptat aquest cap de setmana més embarcacions, però ho han fet al Senegal, a Mauritània i al Marroc. Aquest dilluns mateix també han localitzat una "patera" amb 33 persones a bord davant la costa d'Almeria. Poc després, les han traslladat al port d'aquesta ciutat.

Mentrestant, el Parlament canari fa un ple extraordinari arran de la recent onada d'immigrants irregulars que ha col·lapsat les illes. Els centres d'acollida estan plens de gom a gom. De moment ja acumulen uns 2.800 immigrants, repartits en els centres destinats pròpiament a acollir-los així com en casernes militars habilitades per fer front a la situació.

Anar al contingut