Les protestes contra el vídeo de Mahoma a Kabul.
Les protestes contra el vídeo de Mahoma a Kabul. (Foto: Reuters)
Kabul

Uns 80 ferits en noves protestes contra el vídeo sobre Mahoma a l'Afganistan i el Pakistan

Els musulmans continuen protestant amb indignació contra el polèmic vídeo sobre Mahoma "La innocència dels musulmans". Els últims escenaris on ha tingut lloc la protesta, Kabul i Karachi.

RedaccióActualitzat
Els musulmans continuen protestant amb indignació contra el polèmic vídeo sobre Mahoma "La innocència dels musulmans". Els últims escenaris on ha tingut lloc la protesta, l'Afganistan i el Pakistan, ha acabat amb diversos ferits. Entre 40 i 50 policies hi han quedat durant les protestes a Kabul en què han participat un miler de persones que cridaven consignes contra els Estats Units i reclamaven un càstig contra l'autor del vídeo de Mahoma.

El cap de la policia ha afegit que "alguns oportunistes" s'han infiltrat entre la multitud i han cremat cotxes i disparat els agents. A més, el govern afganès ha ordenat bloquejar el vídeo a YouTube per evitar la seva difusió entre la població.

Tot i la crida dels talibans a "venjar" el vídeo, fins ara les protestes contra la pel·lícula a l'Afganistan havien estat pacífiques.

També han pujat de to les protestes al Pakistan. Una trentena els agents han resultats ferits en les protestes pel vídeo de Mahoma davant del consolat nord-americà a Karachi. Segons diversos testimonis, almenys dos manifestants també haurien quedat ferits per trets fets pels agents. No obstant, les autoritats ho han negat.

Un miler de persones s'han concentrat davant del consolat per protestar per l'emissió del vídeo. Alguns manifestants han trencat el cordó de seguretat i s'han enfrontat als agents desplegats davant del consolat, on hi havia una altra manifestació estudiantil. En els enfrontaments, s'han cremat quatre vehicles de la policia, un autobús, una benzinera i una sucursal bancària.

Tot plegat després que el líder de Hezbollah fes una crida a estendre les protestes contra la pel·lícula sobre Mahoma.
Anar al contingut