Barcelona

Uns 77.000 usuaris ja han agafat l'AVE entre Barcelona i Madrid la primera setmana

L'AVE Barcelona-Madrid ha transportat 77.000 viatgers en la primera setmana de funcionament. Els trens han tingut una ocupació mitjana del 60%. Els responsables de Renfe han fet un balanç satisfactori d'aquests primers dies i n'ha destacat una rigorosa puntualitat. Els usuaris també li han posat bona nota, un notable alt. A més, Renfe ha anunciat que a partir de l'abril hi haurà com a mínim sis trens llançadora per sentit, que comunicaran Lleida-Tarragona i Barcelona, amb tarifes força més econòmiques que les de l'AVE.

Actualitzat

Segons Renfe, els 327 trens AVE que han fet el trajecte entre les dues capitals durant la primera setmana han arribat, de mitjana, quatre minuts abans del previst i amb un índex de puntualitat de més del 98%. Amb tot, la companyia recorda que, en cas de retards superiors als 15 minuts, es retornarà la meitat i, si és més de mitja hora, la totalitat del preu del bitllet.

Durant la primera setmana, més de 77.000 viatgers han agafat la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid, un 50% més que en el mateix període de l'any passat. Uns usuaris que, pràcticament, es concentren entre les 6 i les 9,30 del matí i les tres i les nou del vespre. Aquestes franges horàries també les noten els taxistes que, instal·lats a la nova graella de la plaça de Joan Peiró, gairebé no tenen temps d'aturar-se.

La poca cua que cal fer a Sants per esperar taxis ha ajudat també a la valoració que els usuaris han fet del nou servei. Un vuit sobre deu. Notable alt per un servei que, pràcticament la totalitat dels passatgers, han afirmat que tornaran a utilitzar.

D'altra banda, Renfe ha anunciat que a partir de l'abril hi haurà com a mínim sis trens llançadora per sentit, que comunicaran Lleida-Tarragona i Barcelona, amb tarifes força més econòmiques que les de l'AVE.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut