Barcelona

Uns 700 professionals estudien a Barcelona l'evolució del mercat immobiliari

El canvi de tendència en el mercat immobiliari, amb preus alentits i vendes a menor ritme, no és cosa només del mercat català i espanyol. També ho han notat als Estats Units o a Irlanda. Per estudiar l'evolució del sector s'han reunit a Barcelona 700 professionals del sector immobiliari, que han aprofitat l'estada a la capital catalana per visitar la torre Agbar.

Actualitzat
Una petita part dels 700 assistents al congrés de professionals immobiliaris  que organitza la federació internacional del sector, la Fiabci, han aprofitat una estona per visitar la torre Agbar. Els temps han canviat per als mercats immobiliaris de mig món, amb els tipus d'interès a l'alça i els preus amb poc marge per créixer més.

"Hem tingut -diu Laurence J. McCabe de Knigth Frank Ganly Walters- un 'boom' a Irlanda en els últims 10 o 12 anys, però en el tercer trimestre de l'any passat hi va haver un canvi a la baixa. Serà, segurament, un aterratge suau, i no crec que hi hagi un descens dramàtic dels preus perquè l'economia va bé."

"A Austràlia, teníem el costum de dir: com més gran sigui el 'boom', més gran serà l'explosió -explica Philip Webb, de la consultoria immobiliària Philip Weeb-; que el mercat pujaria i després baixaria de manera brusca. Però, l'última vegada, el mercat es va estabilitzar molt tranquil·lament. Ara, l'economia és forta, i el mercat torna a aixecar el vol."

"Jo faig classe -assenyala Julian Josephs, president mundial de Fiabci- a estudiants que no han vist mai un canvi de cicle. I això passa. Així que hi haurà un descans, i això és bo perquè obliga a construir millors cases per satisfer els consumidors."

El Japó és l'exemple d'una bombolla immobiliària moderna. Però després 16 anys de recessió, les coses comencen a canviar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut