Imatge d'arxiu de persones que intenten saltar la tanca de la frontera.
Ja fa anys que els immigrants intenten superar les tanques per entrar a Melilla. (Foto: Reuters)
Melilla

Uns 70 subsaharians entren a Melilla després de saltar la tanca de la frontera amb el Marroc

Uns 70 subsaharians han entrat a Melilla després de saltar la tanca del perímetre fronterer que separa aquesta ciutat autònoma del Marroc. Uns 200 immigrants han intentat salvar la tanca a la vegada, però molts no ho han pogut fer perquè les forces policials ho han impedit. El mes passat, 200 subsaharians més també van intentar entrar a Espanya d'aquesta manera i només uns 50 van aconseguir l'objectiu.

RedaccióActualitzat
Un grup d'uns 70 immigrants d'origen subsaharià, tots homes, han aconseguit entrar a Melilla després de saltar la doble tanca amb el Marroc, segons han informat fonts policials. L'entrada dels subsaharians ha passat aquesta matinada quan una allau d'uns 200 indocumentats s'ha acostat fins a la zona coneguda com a "Rio Nano", un dels llocs preferits dels immigrants per intentar accedir a la ciutat espanyola del nord d'Àfrica. Segons les mateixes fonts, aquesta zona permet superar amb menys dificultats les dues tanques de sis metres cadascuna i els nou quilòmetres del perímetre fronterer.

La intervenció de les forces de seguretat espanyoles i marroquines ha impedit que la majoria dels immigrants poguessin entrar, però uns 70 han aconseguit salvar tant els controls policials com els obstacles de les tanques. Un cop han evitat les forces policials, els subsaharians han intentat arribar al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants, encara que sigui amb l'expedient d'expulsió sota el braç. Aquest tràmit documental acostuma a durar mesos i, fins i tot, anys, i en molts casos ni es tanca per la negativa dels països d'origen dels afectats a admetre les repatriacions perquè no els accepten com a ciutadans seus. Després d'aquest temps, els immigrants aconsegueixen el seu objectiu final: el trasllat a la Península per buscar un futur a la Unió Europea.
Anar al contingut