Un nen sirià esperant al costat de la tanca fronterera de Turquia (Reuters)
Un nen sirià esperant al costat de la tanca fronterera de Turquia (Reuters)
Ankara/Damasc

Uns 70.000 sirians acampen a la frontera turca escapant dels bombardejos a Alep

Brussel·les acusa Rússia d'empitjorar la situació a Síria, mentre el Kremlin nega que hi hagi "cap prova creïble" que les forces russes hagin matat civils sirians

RedaccióActualitzat

70.000 sirians es concentren a la frontera de Turquia fugint dels combats i els atacs aeris a la regió d'Alep. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats ha demanat a les autoritats turques que obrin la frontera i deixin entrar aquestes persones al seu territori. El govern estudia aquesta possibilitat, però, de moment, continua sense permetre que els refugiats entrin a Turquia, on ja hi ha dos milions i mig de sirians.

Les tropes governamentals d'Al-Assad no paren de bombardejar Alep, amb l'objectiu de recuperar-ne el control. Reben el suport dels avions russos. Des de Brussel·les, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha acusat Rússia d'empitjorar la situació a Síria i de provocar una nova onada de refugiats que escapen del seu país en direcció a Turquia i Europa. El primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, denuncia que "el 90% de les bombes russes estan caient sobre civils". Però el Kremlin ha negat avui aquestes acusacions. "No hi ha cap prova creïble" que les forces russes hagin matat civils a Síria, ha assegurat el portaveu de la Presidència, Dimitri Peskov. 

Aquest dimarts, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va demanar que Europa obri vies legals per trobar una sortida a la crisi dels refugiats. Només d'aquesta manera es pot acabar amb el tràfic de persones i la immigració il·legal i perillosa, va assegurar la cancellera, després de reunir-se a Ankara amb el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu.

Vuit morts en l'explosió d'un cotxe bomba a Damasc

A Damasc, mentrestant, almenys vuit persones han mort -totes elles policies- i una vintena han quedat ferides per l'explosió d'un cotxe bomba. Segons una ONG local, l'atemptat l'ha dut a terme un suïcida i l 'objectiu ha estat un club d'oficials de la policia, però la televisió siriana assegura que l'atemptat també ha afectat el mercat central de verdures de la capital siriana. Vuit dels ferits són civils. Tot apunta que Estat Islàmic és el responsable d'aquest nou atemptat. L'Observatori Sirià de Drets Humans calcula que en els cinc anys de conflicte la xifra de morts és de 260.000.

Anar al contingut