Barcelona

Uns 550.000 joves catalans, beneficiaris potencials de les ajudes per al lloguer de pisos del govern espanyol

A Catalunya hi ha uns 550.000 joves que potencialment es podran acollir a les ajudes per al lloguer de pisos que tirarà endavant el govern espanyol. Es tracta de la comunitat autònoma amb més beneficiaris potencials, segons dades del Ministeri de Vivenda a les quals ha pogut tenir accés Catalunya Ràdio. La segueixen Andalusia i la Comunitat de Madrid.

Actualitzat

En total, hi ha uns 687.000 joves amb contracte que tenen entre 22 i 30 anys a Catalunya, però no tots es poden beneficiar de les ajudes que donarà el govern espanyol per facilitar l'accés a l'habitatge. I és que per obtenir-les, han de tenir uns ingressos anuals inferiors als 22.000 euros. Aplicant aquesta premissa, els càlculs del Ministeri de l'Habitatge conclouen que vuit de cada deu joves ocupats es troba en aquesta situació i, per tant, hi ha uns 550.000 beneficiaris potencials a Catalunya de les ajudes del govern de Madrid.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més beneficiaris potencials. El motiu, que es tracta de la comunitat amb més joves amb contracte que hi ha a l'Estat.

Tanmateix, aquesta xifra inclou el total de joves que podrien optar a l'ajuda tot i que en molts casos no s'hi podran acollir; per exemple, en el cas que els joves tinguin una vivenda pròpia, els que la parella rebi l'ajut, o els que optin per les ajudes que ja dóna la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut