El Masnou

Uns 400 treballadors de Dogi es manifesten contra un segon pla de reducció de plantilla

Uns 400 treballadors de les 3 plantes de l'empresa tèxtil Dogi s'han manifestat entre la planta del Masnou i l'ajuntament de la població per protestar per l'Expedient de Regulació d'Ocupació presentat el juny passat i que afecta 170 treballadors dels 465 que treballen en la companyia. Els sindicats exigeixen que abans de portar a terme un segon pla de reducció de plantilla l'empresa executi la totalitat del pla de viabilitat anterior.

Actualitzat

El delegat sindical d'UGT de Catalunya a Dogi, Sergio Moreno, ha recordat que el passat 24 d'abril l'empresa ja va presentar un ERO que afectava 99 treballadors, 5 dels quals "van abandonar l'empresa la setmana passada". "No ha passat el temps necessari per veure els resultats del primer i, per tant, no podem acceptar un segon expedient", ha conclòs.

Per aquest motiu, els manifestants han arribat fins al consistori del Masnou i el comitè d'empresa s'ha entrevistat amb l'alcalde per sol·licitar-li que "faci complir l'empresa" amb els compromisos recollits en els convenis que es van signar quan es van requalificar els terrenys per a la nova planta en construcció al municipi. El govern municipal i Dogi han acordat que les plusvàlues obtingudes per la concessió de terrenys a Dogi serien invertides en la companyia i això és el que ara exigeixen els treballadors, segons Moreno.

Anar al contingut