Rafael Ribó, Síndic de Greuges.
Ribó ha obert una investigació sobre la mort de l'intern. (Foto: ACN)
Barcelona

Uns 30 presos fan vaga de fam per la mort d'un intern al centre d'estrangers de la Zona Franca

Una trentena d'interns del centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona han començat una vaga de fam per reclamar que s'aclareixi la mort d'un company que va aparèixer penjat a la seva habitació la matinada de dimarts. El síndic de greuges ja ha obert una investigació sobre aquest cas. Rafael Ribó diu que fets com aquest "tornen a posar sobre la taula la necessitat de reconsiderar l'existència" d'aquests centres.

RedaccióActualitzat

Vaga de fam d'uns 30 reclusos del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, després de la mort d'un company que es va penjar en la seva habitació la matinada de dimarts. Els presos reclamen "una altra versió" de la mort d'aquest reclús. Amics, familiars i altres interns coincideixen que l'armeni Aramis M. va rebre abans de morir cops dels agents policials i que, immediatament, el van portar a una cel·la d'aïllament, on va estar cridant durant hores, segons un comunicat conjunt de l'Associació Armènia Arafat, Rereguarda En Moviment i Campanya Tanquem els CIE.

Aquests tres moviments exigeixen "una investigació judicial ràpida, imparcial i profunda sobre el resultat de mort", demanen que es recullin imatges de les càmeres de seguretat i que se suspenguin les eventuals expulsions dels ciutadans que puguin tenir informació rellevant sobre els fets. Les associacions han convocat una concentració davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia a Via Laietana aquest dilluns "per denunciar la mort d'Alik", com el coneixien els seus amics.

Mentrestant, el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ja ha obert una investigació d'ofici sobre la causa de la mort, que "ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de reconsiderar l'existència" d'aquests centres.

Anar al contingut