Barcelona

Uns 30.000 joves catalans reben l'ajuda de l'Estat per emancipar-se

Prop de 30.000 joves catalans reben les ajudes de l'Estat per pagar el lloguer. Catalunya és la comunitat amb més sol·licituds aprovades de l'anomenada renda bàsica d'emancipació, davant de Madrid i Andalusia. Al conjunt de l'Estat gairebé l'han cobrat uns 170.000 joves. Això representa pagaments per un import de gairebé 400 milions d'euros, entre mensualitats, fiances i avals. El ministeri ha abonat un 97% de les ajudes de les resolucions positives.

Actualitzat
Els joves catalans han estat els que més s'han beneficiat de l'ajuda de la Renda Bàsica d'Emancipació, que va posar en marxa el Ministeri d'Habitatge ara fa dos anys. En l'últim trimestre la sol·licitud d'ajuda dels 210 euros mensuals per marxar de casa els pares ha estat acceptada a gairebé 30.000 cases. Això significa un augment del 16,4%.

Després de Catalunya, la comunitat que més demandes ha tingut ha estat Madrid. Recordem que es tracta d'una ajuda que s'ofereix als joves d'entre 22 i 30 anys. A més dels 210 euros també se'ls avancen 600 euros per a la fiança i 120 per a l'aval.

Anar al contingut