Lleida

Uns 3.000 temporers poden perdre la feina per les tempestes de divendres a Lleida

El Departament d'Agricultura xifra en unes 10.000 les hectàrees més afectades

RedaccióActualitzat

Les tempestes de divendres a Lleida poden tenir una conseqüència afegida a la pèrdua de la collita. Unió de Pagesos calcula que poden perdre la feina 3.000 temporers, prop de la meitat dels que treballen en la campanya de la fruita. Agricultura xifra en unes 10.000 les hectàrees més afectades, principalment del Segrià i del Pla d'Urgell, amb danys que van del 50% al 100%.

Al Segrià, la tempesta va afectar els municipis d'Aitona, Seròs, Els Alamús, Artesa de Lleida, Soses, Alcarràs, Torres de Segre, Sunyer, Sudanell, Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Puigverd de Lleida i la ciutat de Lleida. Al Pla d'Urgell va afectar principalment Golmés, Castellnou de Seana i Miralcamp. També hi va haver afectacions menys importants a les Borges Blanques, Arbeca i Juneda, a les Garrigues.

Els cultius més afectats han estat la fruita de pinyol i llavor, així com panís i ametlles encara per recol.lectar. Unió de Pagesos calcula que poden perdre la feina fins a un 40% de les 9.000 persones que hi treballen.

El conseller d'agricultura, Jordi Ciuraneta, que ha visitat la zona, ha assegurat que les peritacions començaran aquest dimarts mateix.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut