Imatge de la concentració a les portes de l'ajuntament
Imatge de la concentració a les portes de l'ajuntament
Barcelona

Uns 200 restauradors i treballadors protesten a les portes de l'Ajuntament contra la limitació de terrasses a Barcelona

No és l'únic problema que afronta Colau, que aquest dijous ha hagut de retirar les ordenances fiscals per falta de suport

RedaccióActualitzat

Uns 200 propietaris i treballadors de bars i restaurants de Barcelona s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament contra la limitació de terrasses a la ciutat. Convocats pel gremi de restauració, aprofiten la celebració del ple municipal per exigir la dimisió de l'alcaldessa, Ada Colau.

Els manifestants han llegit un manifest criticant la limitació de terrasses per part del consistori i reclamant que es estitueixin les taules que s'han retirat. El director general del gremi, Roger Pallarols, ha assegurat que la situació està provocant inestabilitat a moltes famílies i ha demanat a l'alcaldessa que s'avingui a negociar.

Colau retira les ordenances fiscals

Aquest no és l'unic problema que afronta aquests dies l'alcaldessa de Barcelona. Aquest dijous, Colau s'ha vist obligada a retirar les ordenances fiscals pel 2017 per falta de suport per tramitar-les. Ciutadans i Esquerra han acabat afegint-se al no que ja havien manifestat Convergència i Unió i el PP. Aquest és el segon revés polític important de Colau en pocs dies després que la setmana passada no va poder aprovar el seu Pla de Mandat també per falta de suports.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha anunciat la retirada del projecte i ha explicat que a partir d'ara intentaran aprovar individualment algunes de les taxes, especialment les que fan referència a la zona blava. Pisarello ha lamentat sobretot l'actitud d'Esquerra Republicana.

El cap de files dels republicans, Alfred Bosch, ha explicat que no poden donar suport a les ordenances perquè, segons ha dit, el govern municipal no ha complert els pactes a què van arribar pels pressupostos d'aquest any.

Aquest nou entrebanc d'Ada Colau ha provocat que el popular Alberto Fernández Díaz hagi plantejat la necessitat de presentar una moció de censura contra l'alcaldessa.

Ciutadans ha proposat que l'oposició es posi d'acord en alguns projectes importants per la ciutat per tirar-los endavant. Convergència i Unió ha assegurat que Colau ha tingut una setmana horribilis.

Anar al contingut