Madrid

Uns 200.000 comerciants podran accedir a ajuts de 6.000 milions d'euros

La Caixa i la Confederació Espanyola de Comerç han signat un acord per ajudar els comerciats a fer front a la crisi. L'entitat catalana ha posat a disposició dels botiguers sis línies de finançament dotades amb 1000 milions d'euros cadascuna. L'objectiu és posar-los les coses més fàcils a l'hora de gestionar la seva tresoreria, cobrir el risc d'impagaments, disposar de més liquiditat i renovar els equipaments. Es calcula que aquestes ajudes beneficiaran 200.000 comerciants, és a dir, la meitat dels associats a la Confederació Espanyola de Comerç. El secretari general de la patronal, Miguel Ángel Fraile, ha agraït la "capacitat de reacció" del sector privat i ha lamentat la lentitud de les ajudes públiques.

Actualitzat
Amb una dotació de mil milions d'euros per cadascuna de les sis línies de finanançament, l'acord pretén, per exemple, ajudar els comerciants a evitar impagats. També a aprofitar l'oportunitat d'inversions com ara la compra del mateix local, tenir més flexibilitat en els crèdits, disposar de més liquiditat o renovar l'equipament.

Fraile calcula que, de mitjana, cada comerç que sol·liciti l'ajuda rebrà entre 20.000 i 25.000 euros, de manera que la línia de 6.000 milions podria afavorir més de 200.000 comerciants. Pel secretari general de la Confederació Espanyola de Comerç, les condicions que ofereix La Caixa "són les millors del mercat".

L'entitat catalana, però, no ha estat l'única que s'ha ofert a ajudar els comerciants. És per això que Fraile ha fet un toc d'atenció al govern espanyol, al qual ha volgut fer veure que en temps de crisi la iniciativa privada ha respost amb més rapidesa que la pública. "Encara estem esperant a veure com arribaran les ajudes de l'Institut de Crèdit Oficial", ha afirmat Fraile.
Anar al contingut